Willemoes Jul 2013 – en fra kælderen

Årgangsøllen Willemoes Jul 2013 fra Vestfyens Bryggeri var en baltisk porter på 8,5%, lagret med egespåner og smagt til med whisky. Altså en øl med potentiale til at udvikle sig i kælderen. Jeg gemmer ikke meget øl, da jeg er ret sart i forhold til øl der smager gammelt, men det hænder da. Når jeg finder en øl frem fra gemmerne vil jeg fremover prøve at være bedre til at skrevet en lille anmeldelse – derfor undertitlen “en fra kælderen”.

Willemoes Jul 2013 fra Bryggeriet Vestfyen

Da jeg smagte Willemoes Jul 2013 i frisk udgave noterede jeg alle de rigtige noter af chokolade, kaffe, tørret frugt, eg og whisky, men at den alligevel formåede at være lidt kedelig og karakterløs. Nu har den haft seks år til at samle sig, og uden at den er voldsomt anderledes (og ros for det), så er den en mere afrundet øl.

Mørk chokolade er stadig den dominerende karakter, med sød lakrids, og tørrede figner og svesker, som er helt klassisk i lagret baltisk porter. Som altid i øl fra Bryggeriet Vestfyen er der en svag metallisk undertone, men til gengæld er der ikke meget eg eller whisky i karakteren.

Alt i alt et tilfredsstillende resultat. Øllen var i fin stand, og smagte ikke hengemt og støvet. Den havde udviklet sig positivt, uden at miste for meget af sin oprindelige karakter. Baltisk porter er generelt en øltype der egner sig til at gemme – og hvis man køber Carlsberg, Royal eller Limfjordsporter er det også yderst overkommeligt at eksperimentere med.

Leave a Reply