En fra kælderen: Ølfabrikken Porter

Her til aften har Nicklas Bendtner været medvært i TV2s Natholdet. Som fan af det danske fodboldlandsholdet burde man vel være dybt bekymret – om ikke andet, så over at han stadig ikke er afløst af en ambitiøs ung angriber der kan forvalte sit talent. Men som Chelsea-fan, og som fodboldfan i det hele taget må jeg jo også trække på smilebåndet af verdens måske mest grinagtige professionelle fodboldspiller.

Og hvordan kunne man så fejre at opleve Bendtner på slap line? Naturligvis med en øl der for efterhånden mange år siden var verdens bedste, men som ikke længere er hvad den har været.

Ølfabrikken Porter og Nicklas Bendtner

Jeg havde stadig et par originale flasker af Ølfabrikken Porter i kælderen, selv om jeg udmærket ved at holdbarheden ikke rigtig er til det. Den er stadig en afsindig smuk øl, kulsort med et tæt brunt skum. Duften overraskede til gengæld: der er gået vildgær i lige netop denne flaske. En umiskendelig duft af brettanomyces lagde sig henover de forventede noter af mørk chokolade, mørke frugter og friskmalede kaffebønner.

Den dejlige humleduft som var med til at gøre Ølfabrikken Porter til min yndlingsøl gennem flere år var naturligvis væk, og man kan så sige at udviklingen af brettanomyces havde sat oxideringen i stå så øllet faktisk smagte mere frisk end de flasker Ølfabrikken Porter jeg ellers har smagt de seneste år – om det så betyder at at Bendtner også stadig har en chance for at blive til noget, det er så en anden historie.

Ølfabrikken Porter

Leave a Reply