Tre belgiere

Tre blegiske øl, Ename Blonde, Straffe Hendrik Tripel, Lupulus Brune på Christian Firtal i OdenseI øjeblikket har Christian Firtal tre rigtig fine belgiske øl på hanerne. To lyse og en mørk fra bryggerier der ikke er verdensberømte i Danmark, men som holder et højt niveau. Jeg tænkte at decembers julekalender efterhånden er så længe siden at der var plads til en lille anmeldelse igen.

Ename Blonde på 6,5% er en rigtig fin traditionel blonde. Den lyseste af de tremed en næsten gul, gylden farve. Den dufter hovedsageligt af den belgiske gær, med frugtadtige og krydrede noter og en smule korn. Smagen er sødlig og maltet med krydrede noter af gær. Det er en velbrygget øl uden skarpe kanter som alle vil kunne lide – og dermed også sagt at der er ikke så meget at komme efter for erfarne ølnydere.

Tavlen med belgisk øl på Christian FirtalStraffe Hendrik Brugs Tripelbier er en gylden belgisk tripel på 9%. Den har meget til fælles med en blonde men er tydeligt kraftigere. Den frugtagtige gæraroma er eksotisk med noter af ananas og fersken, med en baggrund af rørsukker og sødlig alkohol. Smagen er sød, med varmende alkohol, og med en fin antydning af humlebitterhed i afslutningen.

Les 3 Fourquets Lupulus Brune er en dejlig ren og let mørk belgisk øl på 8%. Den er let i karakteren, og duft og smag er domineret af malten. Duften er af karamel og tørret frugt, med en svag krydret note af gær. Smagen er halvtør og maltet, med tørret frugt og en anelse brun sukker, mens en pænt humlet afslutning gør øllen frisk og let at drikke.

Leave a Reply