Tak for alt – Dunkbar er lukket

Dunkbar er lukket, og det synes jeg virkelig er en skam. Men desværre ikke helt uforudsigeligt. Da de åbnede i Odense for halvandet år siden var det lige hvad den odenseanske ølverden havde brug for. København var et internationalt ølcentrum og i Århus var der også sket en masse, men i Odense stod det hele lidt stille.  Endelig åbnede et nyt sted og det var markant nyt. Det var et stilrent og minimalistisk sted og øllet var entydigt i centrum, med fokus på friskt fadøl i bedste stand.

Dunkbar er lukket. Efter at have holdt sommerferie i juli måned kom desværre denne meddelelse på Facebook og Instagram
Dunkbar er lukket. Efter at have holdt sommerferie i juli måned kom desværre denne meddelelse på Facebook og Instagram

Desværre var Odense ikke med på den, og nu er Dunkbar lukket. Vi var en ganske lille flok ølnørder der havde savnet et sted hvor øl i god stand var vigtigere end noget andet, og det fik vi. Men stedet formåede desværre ikke at komme ud over kanten og få fat i et bredere publikum. Det var i høj grad venner og venners venner der kom. Dunkbar var aktiv på sociale medier, men desværre meget indforstået.

Det er slut. Dunkbar er lukket.

I foråret kom Mikkeller Odense så til. Et sted med et allerede eksisterende brand, med indbygget fanskare, og med stor tæft på sociale medier. Det er to steder der vil glæde de samme mennesker, og desværre blev det nok til mere konkurrence end synergi. Mikkeller trækker måske nok lidt flere ølelskere til Odense centrum, men fynboerne er sløve og konservative, så træerne vokser ikke ind i himlen. Dunkbar havde simpelthen ikke hvad der skulle til. Forhåbentlig er der stadig plads til nye, spændende steder i Odense.

Jeg har smagt mange nye og spændende øl på Dunkbar, men det skal jeg nok fortsat komme til andre steder i byen. Til gengæld kommer jeg til at savne altid at kunne kigge forbi til en perfekt pilsner fra Vinohradsky Pivovar i Prag. Den simple, ukomplicerede, men perfekte tjekkiske pilsner. Det bliver aldrig helt det samme med en nok så god pilsner fra de små danske bryggerier.

One Reply to “Tak for alt – Dunkbar er lukket”

Leave a Reply