Svaneke Game Changer

Svaneke Game Changer er en ny øl der er brygget i anledning af at Svaneke Bryghus nu både er økologisk og CO2-neutralt. Det er en moderne pilsner humlet med Mosaic. Trods den moderne humle, er det dog umiskendeligt en lagerøl fra Svaneke. Svaneke Bryghus åbnede i år 2000. Det nuværende, store bryggeri stammer fra 2007, og det blev fra starten bygget med miljøvenlige løsninger. Varme blev genindvundet, og køleanlægget var også miljøvenligt. Og siden 2007 er bryggeriets tag blev dækket med solceller.

Svaneke Game Change, brygget økologisk og CO2-neutralt på Bornholm.
Svaneke Game Change, brygget økologisk og CO2-neutralt på Bornholm.

Svaneke Bryghus var tidligt med på vognen med økologisk øl, og siden 2018 har hele produktionen været økologisk. Samtidig begyndte omlægningen til CO2-neutral produktion. I januar i år blev bryggeriet certificeret som Danmarks første og hidtil eneste CO2-neutrale bryggeri. Det er i den anledning at de har brygget Game Changer. Jeg købte den i fakta eller Kvickly for noget tid siden, men jeg ved ikke om den vender tilbage.

Øllet

Øllet er gyldent og let uklart, med et tæt og holdbart skum. I duften fanger jeg mere malt end Mosaic humle, Øllet er dog efterhånden tre måneder gammelt, så der har måske været mere humle i starten. Den gode rene pilsnermalt som jeg forbinder med pilsnere fra Svaneke. Der er duft af nyhøstet korn, friskbagt brødskorpe og halm. Der er en svag antydning af frugt fra humlen, men ikke nok til at sætte yderligere ord på.

Svaneke Game Change, brygget økologisk og CO2-neutralt på Bornholm.

Smagen er tør og frisk, igen med masser af malt. Selv om der ikke er noget tropisk frugt af betydning, så fejler bitterhumlen ikke noget. Det er en ren og skarp bittered og det gør Svaneke Game Changer til en virkelig dejlig moderne pilsnertype. Det er en øl der godt kan imponere ordinære pilsnerdrikkere og ikke mindst dem der synes at pilsner er kedeligt. Den vil være god til det meste nord- og mellemeuropæiske mad (altså groft sagt svinekød, sovs og kartofler) Eller tag øl og et godt glas at drikke af med ud at nyde solenergien. Eller pak den med på en tur til stranden for at nyde vindenergien.

Leave a Reply