Spis! Food Festival – fem retter på Bar Snik Snak

Munkebo Hel Bayrischer Helles på Bar Snik SnakSpis! er en helt ny madfesival i Odense og i går var jeg på Bar Snik Snak hvor de serverede fem små retter med øl fra Munkebo Mikrobryg. Det var en rigtig god oplevelse, og når jeg nu ikke er hjemme i weekenden hvor festivalen topper, så føler jeg stadig at jeg har fået noget af det vigtigste med. Og menuen kører til og med lørdag, så du kan også nå at være med.

Menuen kostede 239, hvilket var yderst rimeligt, og ølmenuen kostede 110 kr. hvilket er decideret slagtilbud på fem flasker Munkebo. Jeg havde forventet servering i glas på 15-20cl, men nej, der var 33cl øl til hver ret. Det var spændende retter og generelt set velvalgte øl.

Buschetta med røgede svampe, Spåis! Food Festival menu på Bar Snik Snak
Bruschetta og Munkebo Hel

Første ret på menuen var et stykke bruschetta med røgede svampe i en fed sovs. Det var en heftig omgang umami, og min naturlige indskydelse ville nok være en fyldig maltet øl a la bock eller märzen. Men der blev serveret Hel, Munkebos klassiske bayerske Helles, og det virkede både modigt og vellykket. Den lettere og lyse øl havde power nok til at skære igennem og gøre retten lettere. Det var et godt eksempel på at der ikke skal vælges øl der ligner, for en røget øl ville have været for meget.

Stegt kulmule med gulerødder og ærter på Bar Snik SnakAnden ret var et stykke stegt kulmule som blev serveret med spæde gulerødder og ærter. I en så simpel ret må fisken bare være perfekt, men jeg var ikke helt overbevist. Den var vel en lille smule sej. Hvedeøl og fisk er et klassisk valg, men Munkebo Folkvang som ellers er en meget vellykket klassisk tysk weissbier tilføjede ikke rigtig noget ekstra. Forventningerne var høje efter første ret, og var ikke helt indfriet her. Men det var også det nærmeste vi var på en skuffelse.

Bar Snik Snak Spis! menu. Stegte grønne tomater med Munkebo Hjemstavn AleTredje ret var en lille opfrisker til munden. Syltede og let stegte grønne tomater, med stegt chorizo-pølse og kapers. Surt, sødt, spicy og salt og en meget lækker lille snack. Der blev serveret Munkebo Hjemstavn, den fynske øl brygget med Munkebos egen gær. Den virkede mere krydret og mindre frugtagtig end jeg huskede den. Måske var det fordi det var flaskeøl og ikke fad, eller måske var det på grund af maden. I hvert fald spillede kompleksiteten godt sammen mellem mad og øl.

Bolle af kalvekød med Munkebo Udgårdsloke på Bar Snik SnakAftenens “hovedret” var en bolle af kalvekød serveret med en kartoffel/rodfrugtmos, en virkelig intens sauce, og waldorf-ingredienserne æble, selleri, drue og valnød der var bagt og placeret separat på tallerkenen. Den ret store bolle gjorde det helt sikkert at man nok skulle blive mæt. Den blev serveret med schwarzbier, Munkebo Udgårdsloke, et meget naturligt valg der fungerede fremragende.

0 0 0 (6)Til dessert var der en æblekompot, med bagte hyldebær, marengs, og crumble og custard på hvid chokolade. En omfattende smagsoplevelse der blev fulgt på vej af dessertøllen Alstærk der er en skotsk inspireret stærk og maltet ale. Den søde og fyldige øl fandt perfekt sammen med de søde elementer, men var lidt mere på tværs af det syrlige i æblet. Det var en spændende oplevelse der kom vidt og bredt rundt i køkkenet og ølkælderen. Dejligt at opleve en så spændende menu med øl, der virkelig fik fremvist spændvidden i øllet og mulighederne. Jeg håber at mange flere vil tage på Snik Snak denne weekend og få sig en stor oplevelse med øl og mad.

 

Leave a Reply