Spareribs uden ben – Mad til øl
Sidst jeg lavede pulled pork slog det mig at nakkefiletens kvaliteter også kunne bruges på en anden måde. Spareribs uden ben hvor man slipper for at spise med fingrene, og ikke skal rense tænder bagefter? Nakkefilet er jo jævnligt på tilbud, og det var en nem løsning på lækker comfort food. Jeg skar nakkefilet i klodser, marinerede det, og tilberedte det med tålmodighed i ovnen. I første forsøg har jeg ikke ramt det helt perfekte, saftige resultat. Derfor har jeg nedenfor justeret tilberedningstiden en smule, sådan som jeg vil gøre det næste gang.

Et stykke nakkefilet blev først skåret ud i klodser, svarende til et stykke sparerib. Det blev marineret i barbecuesauce en dags tid. Jeg lavede den på honning, eddike, tomatpure, chili, røget paprika, finthakket hvidløg, lidt soya, foruden salt og peber. Sørg for at den er sød, så den kan karamelisere i ovnen.

Når kødet har marineret sættes det på en bradepande med rist. Grillen kan selvfølgelig også bruges, men det har jeg ingen forstand på. De benfri spareribs sættes i ovnen ved 100 grader. Efter halvanden time øges temperaturen til 150 grader den sidste halve time. Brug ovnens grill til at give overfladen lidt farve og ekstra karamelisering.

Tilbehøret var dikteret af Corona-isolation. For en ordens skyld, så køber jeg ind så få gange som muligt, og bruger det der nu engang er i huset. Til mine spareribs uden ben blev det kartoffelmos med løg, ærter og ramsløg. og en tomat/avocado salsa. Kartofler og løg havde jeg på lager, ærter i fryseren, og ramsløg som kan plukkes udenfor, uden at komme i nærheden af andre mennesker.

Kartoflerne blev kogt uden salt. De sidste par minutter kom jeg finthakket løg og de frosne ærter med i gryden. Da kartoflerne var kogt godt færdige blev vandet siet fra, og kartoflerne blev moset. Der blev rørt smør, salt, peber og en smule creme fraiche i, og til sidst vendt snittet ramsløg i kartoffelmosen. Avocado og cherrytomater blev skåret i bidder og vendt med citronsaft, finthakket løg, salt og peber, og lidt basilikum.

I glasset var der Bøgedal Nord. Det er en lys ale, brygget med den historiske Petkus rug, som Bøgedal selv har opdyrket fra Nordisk Genbank. Den er mildt humlet med Fuggle og Centennial. Den er fyldig og rund, med en god, balanceret smag der er præget af malten, men også med et svagt blomstret præg af humlen. Bøgedal anbefaler selv at drikke Nord til meget sarte retter som lyse fisk og skaldyr. Jeg synes nu at den solskinsfriske øl var meget velegnet til den sommerlige barbecue.
