Restaurant The Balcony – Spis Odense, Spis Uge 5

Hovedretten på Restaurant The Balcony var en af ugens helt store oplevelser
Hovedretten på Restaurant The Balcony var en af ugens helt store oplevelser

Under Spis! Uge 5 var jeg for første gang på Odenses nye ambitiøse restaurant The Balcony, som har ambitioner om at være Odenses bedste restaurant.  Lad det bare være sagt med det samme at de gjorde det fantastisk. Vi fik snacks og lyserød champagne efterfulgt af tre retter.

Som snacks fik vi en papadum med en sour cream and onion dip. Ikke voldsomt anderledes end dem man får på byens indiske steder, men det var da sprødt og meget sjovt. Der var også en skål med radiser og syltede baby-gulderødder i malt-jord, med rygeost til at dyppe i.

Forret på Restaurant The Balcony i Odense. Stenbiderrogn og rødbedesalatVar jeg ikke voldsomt imponeret over snacks, så var forretten til gengæld helt på toppen. Der var en lille salat af rødbeder, frisée-salat og hertil en god skefuld stenbiderrogn. Simpelt men godt, og stenbiderrognen har det jo bedst i enkle omgivelser. Den østrigske hvidvin var meget nedtonet. Sikkert fornuftigt med en afdæmpet vin til retten, men lidt for kedeligt.

Hovedretten på Restaurant The Balcony var suverænt aftenens vinder. Et stort stykke oksemørbrad af dansk jersey-kvæg. Der var spinat stuvet med rigeligt muskatnød. En brun, sødlig og meget velsmagende løgpuré. En let og luftig kartoffel og porre-puré som var et sted mellem kartoffelmos og kartoffel-porresuppe. Og en sauce med cognac og røget marv. Sprødheden fik et spinatblad og syltede sennepsfrø lov at stå for.

Brødkurven kan være en af de helt store oplevelser på et restaurantbesøg i 2017. Tre slags brød, en hjemmekærnet smør, og en brunet smør med revet vesterhavsost

Igen var det simpelt, enkelt og hovedattraktionen var den dyre råvare, oksemørbraden. I forhold til de små, kulørte og kreative retter på mmoks, som til gengæld brugte unghanebryst og kalvespidsbryst så er det tydeligt en anden filosofi.

Apropos filosofien bag Restaurant The Balcony, så var servicen også på et helt andet niveau end byens øvrige steder. Der stod to-tre tjenere (eller kokke) klar med tallerkener når der blev serveret, vandglasset blev hurtigt fyldt op når det var halvtomt, og tilsvarende små detaljer. Samtidig så blev det aldrig stift og kunstigt, man følte sig bare godt tilpas.

Til dessert var der en kreation af citrus og chokolade. Filetter af grapefrugt, appelsin og lime, chokolade i forskellige konsistenser, og små fynske myrer som smagte af ganske lidt, men gav lidt sprødhed på tallerkenen. Den søde sherry var den samme som dagen i forvejen på mmoks. Jeg synes faktisk den fungerede bedre til banandesserten, som også var mere spændende og varieret.

Dessert på Restaurant The Balcony med citrusfrugt, chokolade og myrer
Dessert på Restaurant The Balcony med citrusfrugt, chokolade og myrer

Restaurant The Balcony er virkelig et ambitiøst sted hvor der ikke bliver sparet på råvarerne  – eller mandskabet – og man føler sig godt tilpas og forkælet. Prisniveauet er rimeligt, med mulighed for at gå helt amok i antal retter eller tilkøb af luksus.

Leave a Reply