Phantom Spirits er ny dansk rom lagret på ølfade

De første tre varianter af øllagret rom fra Phantom Spirits
De første tre varianter af øllagret rom fra Phantom Spirits

Mikkeller og den danske vodka-producent Den Klodsede Bjørn har netop løftet sløret for et nyt samarbejde under navnet Phantom Spirits. De første tre produkter der er lanceret er caraibisk rom der har fået “cask finish” på fade der har været brugt til Mikkeller øl.

Mikkeller og Den Klodsede Bjørn mødtes da de lavede absinth sammen til Copenhell 2015, og fik flere gode ideer sammen end de kunne nå at sætte i værk ved den lejlighed. Derfor startede de Phantom Spirits for at have et sted at lege videre.

Den Klodsede Bjørn
Den Klodsede Bjørn

De tre varianter der er kommet på markedet har navn efter den Mikkeller-øl der har lagt fad til finishen. Beer Geek Vanilla Shake er en 4 års Guatemala rom på 43%. Der er lavet 2000 flasker af den. Mikkeller X er også 4 års Guatemala rom, men sælges i højere styrke på hele 48,5%. Den er der 649 flasker af. Endelig er der Nelson Sauvignon som er 17 års Barbados rom, holder 45% og er lavet i bare 167 flasker.

Det fremgår ikke nærmere hvor rommen stammer fra, så om 17 års Barbados rom er fra et solera-fad med 99% ny rom er ikke til at sige. Rom er ikke kendt som det mest ærlige spiritusprodukt i verden, og det kan i hvert fald siges med sikkerhed at Phantom Spirits ikke ligefrem har fulgt det i alle 17 år.

Har man bevæget sig en smule rundt i Mikkellers sortiment eller andre bryggerier med hang til fadlagring, så har man sikkert smagt øl lagret på romfade. Det er en rigtig sjov ide at prøve det omvendte, og jeg forestiller mig nemt at der kan komme noget spændende rom ud af det. Har man lyst til at prøve kan rommen fra Phantom Spirits købes i Mikkeller’s webshop og Mikkeller bottle shops i København og Århus.

Leave a Reply