Optakt til C4PAF: Naparbier

Naparbier fra Pamplona i SpanienNaparbier byder på fint spansk besøg til Christian Firtal Pale Ale Festival når der kommer hele to samarbejdsbryg med norske bryggerier. Ligesom i Italien er der også i Spanien stor interesse for godt øl, især i Katalonien og i de nordlige regioner hvor Naparbier ligger i en forstad til Pamplona.

Det er et internationalt orienteret (hipster-) bryggeri hvor øllene har engelsksprogede navne og der bruges ganske fornuftige mængder humle. Der er brygget med flere norske bryggerier, og naturligvis også Evil Twin og Mikkeller. Min favorit blandt de relativt få øl jeg har smagt fra bryggeriet er den voldsomme 11% IIPA “Hop Doom” der delte vandene på sidste års Pale Ale Festival.

Naparbier / Nøgne Ø Black Rain Black IPASammen med Nøgne Ø er der brygget en sort IPA 7,5% med det rammende navn Black Rain. Den er brygget 30. januar i år, men har ikke desto mindre allerede været langt omkring og blevet smagt rundt om i Europa til positive og meget positive anmeldelser. Det lader til at være en velafbalanceret øl med tydelige mørke malte, men ligeså tydelig humle.

Naparbier / Lervig Grønne Straff IPA3. februar var det Lervig Aktiebryggeri der var forbi, og der blev brygget en almindelig IPA på 7% med det smukke spanskklingende navn Grønne Straff, hvilket velsagtens betyder at man straffes med humle (det kun nok gøre en del ølnydere til masochister!). Den er humlet med australske Pacific Gem og amerikanske Amarillo, og tørhumlet med Cascade, hvilket egentlig lyder lidt rodet af sød tropisk frugt fra Pacific Gem, fersken fra Amarillo og citrus fra Cascade, men anmeldes ganske positivt. Det ser ud til at der skal forventes en IPA til den maltede side, men det bliver spændende om alle tre humler kan smages, og om de fungerer sammen.

Christian Firtal Pale Ale Festival 2014 - C4PAF

Leave a Reply