Optakt til C4PAF: Frederiksodde C4

Christian IV på sine ældre dage, manden der har lagt navn til Frederiksodde C4. Kilde: Wikipedia
Christian IV på sine ældre dage, malet af Karel van Mander. Kilde: Wikipedia

Frederiksodde C4 er en aggressiv 8,4% Triple IPA fra et lille bryggeri vi ellers ikke ser meget til i Odense. Frederiksodde Haandbryggerlaug ligger i Fredericia og brygger hovedsageligt øl til hjemmemarkedet i det nære lokalområde. Det bedste sted at smage et udvalg af deres øl er Fredericias bedste ølsted Den Engelske, men nu dukker de også op i Odense med en ganske særlig øl til Christian Firtal Pale Ale Festival.

Frederiksodde Haandbryggerlaug er opkaldt efter Fredericias oprindelige navn, fra da den i 1650 blev grundlagt som kongelig fæstning af Frederik III, og alle deres ølnavne refererer til Fredericias historie. Det var Frederik III far Christian IV der oprindeligt havde indset at det var nødvendigt med en stærk jysk fæstningsby, og havde fundet den ideelle placering, så derfor er Frederiksodde C4 helt i tråd med bryggeriets øvrige navne.

Frederiksodde Haandbryggerlaug. Frederiksodde C4Frederiksodde C4 er på alle måder smart navngivet – og den kunne vel ikke hedde andet? Det er et eksperimentelt bryg der i første omgang kun vil kunne smages ved denne ene lejlighed på C4. og den er desuden brygget med de fire traditionelle amerikanske såkaldte C-humler: Chinook, Columbus, Cascade og Centennial.

Der er brugt rigeligt humle løbende gennem brygprocessen, fra bittertilsætningen der har givet ikke mindre end 181 IBU, og i alt 5 tilsætninger under kogningen. Desuden er den mash hopped, hvilket betyder at der blandes humle i malten, allerede under mæskningen, generøs tørhumling og til sidst tilsætning af humlejuice lige før tapningen. Bryggeren opsummerer sin øl som “alt i alt en frisktappet bitter satan med masser af humlesmag”.

Frisktappet, ja! Frederiksodde leverer øllet i Odense om fredagen, så mon ikke man kan forvente at det er en af de øl der kan smages lørdag eller søndag på festivalen?

Christian Firtal Pale Ale Festival 2014 - C4PAF

 

 

Leave a Reply