Oplæg til C4PAF: Munkebo Mikrobryg

Christian Firtal Pale Ale Festival 2014
Christian Firtal Pale Ale Festival 2014

Tiden nærmer sig for en af Fyns største ølbegivenheder når Christian Firtal Pale Ale Festival 2014 går i gang på torsdag. Læs mere om festivalen på Facebook. Her vil jeg præsentere de deltagende øl fra Munkebo Mikrobryg, som har 8 øl på festivalen, hvoraf de fire er eksklusive øl der er brygget specielt til formålet.

Claus der står bag Munkebo Mikrobryg er tidligere håndbrygger, og det lille håndbryganlæg har været i gang som bryggeriets pilotanlæg og leveret disse fire øl som der kun kommer en enkelt fustage af. Der er ikke en masterplan for hvornår de forskellige øl serveres i løbet af festivalen, så det er bare om at smage dem når de er der. Kom gerne med feedback, fx. på bryggeriets Facebook så Claus ved om de skal brygges igen en anden gang,

Claus Christensen fra Munkebo MikrobrygMen lad os for spændingens skyld tage de fire øl som er mindre eksklusive. En fra det faste sortiment, to nylige lancerede og en nyhed.

1. Gyldenkam på 5,2%. Den første Munkebo fra eget bryggeri som offentligheden blev præsenteret for og fortsat min favorit. En hvedeøl, der er gæret både på klassisk hvedeølsgær, og en mere neutral amerikansk gær, og som er godt humlet med udtryksfulde amerikanske humler. Glæd dig til at smage den frisk fra fad!

2. Hejmdal på 5,2%. En humlet hvedeøl i nær familie med Gyldenkam, men yderligere krydret med kokosflager, som giver et eksotisk udtryk, men lidt mindre humlefest i munden.

3. Årvågen på 5,2%. En sommersolhvervsøl der tidligere har været testet på Fairbar i Århus. Mild og let pale ale med hvede, humlet med de nye, frugtagtige humler El Dorado, Comet og Calypso.

4. Festival Pale Ale. En let øl på 4,6% brygget specielt til denne festival og som kommer til at kunne nydes på Christian Firtal i længere tid.

Munkebo MikrobrygDe fire eksklusive nyheder er der lidt mindre at fortælle om. De skal opleves!

5. Gin & Tonic Wheat IPA på 7,6%. En IPA krydret med enebær. Er man som mig både til gin og humle, så lyder det som et spændende eksperiment, selv om jeg ofte bliver skuffet over krydrede øl.

6. Dark IPA Lager på 6%. India Pale Lager er den helt store trend i øjeblikket – altså pilsnere der humles som en IPA. Der måtte naturligvis også komme en mørk udgave af denne nye stilart, men Munkebos kunne meget vel være den første i Europa.

7. Blueberry Pale Ale på 5,2%. En pale ale tilsat blåbærsaft. Jeg elsker blåbær. Det bliver spændende at se hvordan de spiller sammen med humle.

8. Late Hopped Wheat IPA på 6,2%. Det er de sene tilsætninger af humle der giver de amerikanske øltyper den typiske, udtryksfulde humlearoma. Endnu mere af det kan kun være en god ting.

Christian Firtal Pale Ale Festival 2014 - C4PAF

Leave a Reply