Ølbutikken får nye ejere

Morten Valentin Ejlertsen foran Ølbutikken på Istedgade i København
Butikschef Morten Valentin Ejlertsen foran Ølbutikken der i et par år har ligget på Istedgade på Vesterbro

En af landets bedste, og længst eksisterende ølbutikker med det dækkende navn Ølbutikken skifter pr. 1. november ejere. Butikken, der blev åbnet af Michael Peyk og Jeppe Jarnit Bjergsøe tilbage i 2005, vil fremover blive drevet i et partnerskab mellem Amager Bryghus og Morten Valentin Ejlertsen.

Det nye partnerskab bag butikken ønsker at tage alle de bedste elementer fra det “gamle” Ølbutikken, men samtidig tilføre adskillige ekstra dimensioner. Butikken skal stadig føre det bedste øl fra verdens bedste bryggerier, ligesom butikken fortsat vil stå bag den efterhånden legendariske release af kultøllen Cantillon Blåbær Lambik, der er en af verdens mest efterspurgte blandt verdens ølnørder.

Mere dansk øl på hylderne vil være et af de kommende tiltag – nøje udvalgt efter kvalitet: “Niveauet blandt de bedste bryggere i Danmark er efterhånden meget højt, og der er masser af dansk øl, som jeg gerne selv nyder og dermed kan stå inde for at sælge – også fra bryggerier, som måske ikke er så etablerede blandt øllets incrowd”, siger butiksleder Morten Valentin Ejlertsen, der  i forvejen er kendt både fra Ølbutikken, og som bartender på flere af Københavns ølbarer.

Noget af det der kendetegner specialølsbranchen er åbenhed og kammeratskab, og det er absolut ikke meningen at Ølbutikken skal være særligt fokuseret på Amager Bryghus. Bryggeriets Morten Valentin, med efternavnet Lundsbak, fortæller at: “Der vil naturligvis være Amager-øl på hylderne, men helt på lige fod med andet kvalitetsøl. Derudover vil det være oplagt at bruge butikken til lanceringer af nye øl og events relateret til både Amager Bryghus men bestemt også andre”.

Planen er at lægge op til endnu mere fyraftenshygge i butikken, ligesom sortimentet ifølge pressemeddelelsen også skal udvides med andre produkter, som ice cider, frugtvin og spiritus fra små danske producenter. Overdragelsen sker i morgen, 1. november, uden at lukke butikken ned, men der loves en åbningsreception i nær fremtid. Det er nok værd at følge Ølbutikken på Facebook hvis man vil vide hvornår det sker.

Leave a Reply