Oktoberand i stegeso
I fredags blev der stegt langtidstilberedt and. Den blev ganske god, men dog ikke helt så mør som jeg før har oplevet kyllinger. And har godt nok mere smag, men jeg tror fremtidigt det bliver kylling i stegeso og and stegt uden. En 2,5 kg engelsk and kunne lige passes ned i stegesoen så der stadig var plads til lidt grønt, men der var godt fyldt. Jeg havde skåret en halv porre, en halv knoldselleri og et par gulerødder i hvad den dovne kok ville kalde rustikke stykker. Dertil kom salt og peber, ingefær og laurbærblade, et halvt glas ribsgele og et lille glas Indslev Julehvede.

Anden fik 6 timer ved ovnen sat til 100 grader (aner ikke om det er 90 eller 110 grader i virkeligheden), og så kogte jeg nogle kartofler, og friske gulerødder, selleri og porre. Sovsen blev til ved at tage sky fra stegesoen og koge ind, tilsat lidt ekstra ribsgele, lidt pureret grønt fra stegesoen, og noget fløde. Selv om det netop skulle være en oktoberand og ikke en juleand, så fandt jeg alligevel en håndbrygget julebryg årgang 2011 og drak til maden. En mørk belgisk øl med lidt krydderier.