Til ølmiddag med Pasfall på Indslev Bryggeri

Til Ølmiddag med Thomas Pasfall på Indslev BryggeriEn god ølmiddag kan være mange ting, for eksempel også et festtelt med plads til 75 mennesker, en dygtig kok, og rigelige mængder øl brygget 100 meter fra teltet. I lørdags var der frigivelse af årets julebryg på Indslev Bryggeri. Det er blevet en stor folkefest med fadøl, levende musik, rundvisninger og flæskestegssandwich. De seneste to år har der så også været et nyt tiltag hvor den kendte kok Thomas Pasfall kommer forbi og serverer en tre retters gourmetmenu med øl til. I år var der gearet yderligere op, og Kong Volmer serverede godt smørrebrød.

I år var der knap 150 mennesker der i to seatings deltog i spisningen. Jeg var en del af logistikken der fik øl, mad, tallerkener og glas til at glide, og inden for tidsrammen. Naturligvis blev der også tid til at smage på maden og tage nogle billeder.

Da gæsterne ankom var der sat sprøde flæskesvær frem med en grøn persillemayo, og hertil fik man Ugly Duck White Rabbit. Det var en aftapning der ikke var pasteuriseret, og derfor havde den sprøde brettanomyces fået lov at arbejde videre et halvt år i flasken. En god oplevelse, og tør, bitter øl går fremragende til flæskesvær med dip.

Forretten til Thomas Pasfalls ølmiddag på Indslev Bryggeri
Forretten til Thomas Pasfalls ølmiddag på Indslev Bryggeri

Til forret var der torske-brandade, altså tørfisk rørt op med olie til en smørbar fars. Vi fik den serveret som en kugle, vendt i mørk malt, for at give sprødhed og overflade. Sammen med torsken var der kartofler, let confiteret i andefedt, agurk fra vacuum, en dressing på rygeost, og hertil et stykke godt brød. Øllen var en Ugly Duck Saison du Chardonnay.

Det er den udmærkede 7,5% stærke Højsaison som er lagret på chardonnayfad i et halvt år. Den sprudlende friske øl er et oplagt valg til enhver forret med fisk og den tydelige karakter af træfadet spillede godt sammen med den eksklusive gourmet-oplevelse der var ideen med denne ølmiddag.

Hovedret til Thomas Pasfalls ølmiddag på Indslev BryggeriHovedretten var langtidstilberedt kalvespidsbryst der blev grillet lige før servering. Det var (selvfølgelig) helt urimelig mørt, og smagte fantastisk. Sammen med kødet fik vi bagt græskar, glaserede gulerødder, kartofler og luftig kold bearnaise fra sifon. På toppen var der pyntet med løgsmør og ærteskud.

På traditionel vis var turen kommet til en mørkere og kraftigere øl til hovedretten. Det var Ugly Duck Ugly Christmas som er en 7,5% brown ale med rigeligt humle af den citrus-prægede slags. En julebryg i den mørke ende, men uden brunkagekrydderier. Det er en øl der kalder på at få lov at ledsage en god kødret. I sig selv er det en lidt (for) tung øl, men sammen med maden opstår der magi.

Dessert til Thomas Pasfalls ølmiddag på Indslev BryggeriTil dessert var der en lille kage. En tærte med chokoladefyld, serveret med karamelsauce. Er man som jeg ret uinteresseret i sød dessert, så var øllet til gengæld spændende. En wheatwine på over 10%, brygget i forbindelse med Indslevs ti års jubilæum i 2016. Den nåede bare ikke at blive rigtig drikkeklar i jubilæumsåret, men det er den så i hvert fald blevet nu, efter et år på rødvinsfad.

Den var sød og fyldig naturligvis, med klassiske barleywine-noter af tørret frugt, malt og dessertvin, men egetræskarakteren gav en god kant, og så var der masser af tanniner fra rødvin og egetræ som gav god balance i øllet. Fornem afslutning på en god øl-og-mad-oplevelse. Stor tak til Thomas Pasfall for at forkæle vores smagsløg. Har du mulighed for at tage på Indslev den sidste lørdag i oktober 2018, så hold på forhånd øje med om ikke der bliver lavet et tilsvarende arrangement.

Leave a Reply