Øl og Mad Prisen går til Arla Unika

Modtager af Øl og Mad Prisen 2015, Mads Østergaard-Clausen, sammen med Mikkel fra MikkellerDanske Ølentusiaster indstifter sammen med magasinet Smag & Behag i år Øl og Mad Prisen som hylder samspillet mellem øl og mad. Formålet er at stimulere de professionelle til at udforske og formidle de store muligheder for at kombinere øl og mad, og fremme danskernes lyst til samme. Prisen blev tidligere i dag uddelt på Food Festival i Århus, og gik til Mads Østergaard-Clausen fra Arla Unika.

Arla Unika har gennem flere år, i bedste Carlsberg-stil, været den store monopol-virksomheds mulighed for at udforske feinschmecker-potentialet i deres produkt. Og der har i et par nu været samarbejdet med Mikkeller om at udforske hvad man kan opnå i samspillet mellem øl og ost, ikke bare ved bordet, men helt ude i mejeriet. Det næste må så være at Arla’s website for Unika-ostene fortæller hvilke øltyper man kan anbefale til ostene, og ikke kun hvilke vintyper.

Danske Ølentusiasters landsformand Anne Lise Knørr giver Øl og Mad Prisen 2015 til Mads Østergaard-Clausen fra Arla UnikaDanske Ølentusiasters landsformand Anne Lise Knørr motiverer prisen: “I Danske Ølentusiaster mener vi, at øl er den bedste ledsager til ost. Og Mads har om nogen været med til at profilere samspillet mellem ost og øl, ikke mindst i kraft af det spændende samarbejde og innovative parløb med Mikkeller. Det er en ny måde at tænke øl og ost på, og Arla Unika er med Mads i front gået forrest med at udvikle området”.

“Vi ønsker som forening at højne både hverdagsmaden og gourmetkøkkenet med øllet som naturlig ingrediens. Og i Mads’ arbejde med Arla Unika har han tydeligt demonstreret, at han favner både det folkelige og det eksklusive. Vi håber derfor, at prisen kan være med til at motivere andre fødevareproducenter, ikke kun mejerier, til at følge i sporet på Arla Unikas intelligente måde at kombinere øl og ost.”

Årets vinder er valgt af en jury bestående af formanden for Danske Ølentusiaster Anne Lise Knørr, formanden for Øl og Mad Udvalget i Danske Ølentusiaster Christian Andersen samt ansvarshavende chefredaktør Jesper Bo Bendtsen fra Smag og Behag.

3 Replies to “Øl og Mad Prisen går til Arla Unika”

Leave a Reply