Ø-Bryg overtager Midtfyns Bryghus

Ø-Bryg logoDa jeg læste ovenstående overskrift på pressemeddelelsen tænkte jeg lige i første omgang på 1. april, men logikken er god nok og udsagnet stort set sandt. Ø-Bryg overtager nemlig Midtfyns Bryghus’ brygværk fra tiden i Brobyværk.

Den tidligere Sparkøbmand på Thurø skal danne rammerne om bryggeriet, efter at Ø-Bryg har været kontraktbrygget i to år. Kapaciteten er på ca. 1.000 liter per bryg – og med en tankkapacitet på næsten 13.000 liter. Både ejendom og bryganlæg trænger til en kærlig hånd, så der går lidt tid inden der skal brygges på Thurø. Ejendommens udformning gør i øvrigt at bryganlægget kan opstilles efter principperne for et ”fritfaldsbryggeri” hvilket betyder at øllet kan bevæge sig frit og udelukkende ved hjælp af tyngdekraften.

Erik Nielsen fra Ø-BrygBryggeriet vil stadig være en bibeskæftigelse/hobby for Erik, som netop er gået i gang med renoveringen med hjælp fra familien, naboer og venner.  Da Erik samtidig også vil stå bag en ny uddannelse til øltjener, er der noget der tyder på at det er travle tider der er på vej.

Bryganlægget blev flyttet fra Brobyværk til Thurø i sidste weekend, og der ser ud til at være stor opbakning fra lokalbefolkningen, der har været forbi og kigge ind. Jeg har selv opholdt mig en del på Thurø, og kan godt sætte mig ind i at man sætter pris på når der en sjælden gang sker noget.

Herfra skal lyde et tillykke og et held og lykke til Erik!

Leave a Reply