Ny Nordisk Øl uden humle

Thisted Experimentet 2 - øl uden humleSom tidligere beskrevet var jeg 16. januar til et arrangement med Ny Nordisk Øl uden humle. I det nummer af ØLentusiasteN der lander i postkasserne inden længe, står jeg bag en længere reportage herfra. Er du ikke medlem af Danske Ølentusiaster, kan du melde dig ind her, og modtage ØLentusiasteN 6 gange om året.

Arrangementet om øl uden humle var velbesøgt af ølskribenter, bryggere og ølnydere i almindelighed, og der var mange gode inputs om hvad der virker og ikke virker når man skal sammensætte opskrifter med andre ingredienser end humle. Selv om jeg er skeptisk i forhold til mulighederne for at få helt humlefri øl til at blive en succes blandt den brede danske, ølnydende befolkning, så var det spændende at opleve kreativiteten.

Nu er jeg selv meget glad for humle og det meste øl jeg drikker er i pale ale og IPA genrene. En overordnet konklusion på smagningen er fra min side at enten må øllet indeholde lige så meget bitterhed som humlet øl, eller alternativt må det balanceres af noget syrligt. Det nytter ikke med en sød øl der har mindre bitterhed end en Grøn Tuborg. Derfor er her min vurdering af min yndlingsøl fra dagen, og suverænt den mest bitre.

Thisted Experimentet 2

Brygmesteren præsenterer altid en nyudviklet øl når man i Thy fejrer den fjerde højtid, bryggeriets generalforsamling. I år er det en øl brygget udelukkende på ingredienser fra Nationalpark Thy, og det er dermed ikke en øl brygget specifikt til arrangementet. Det var en kobberfarvet ale på 6,4% brygget med lokal honning og malt, foruden rønnebær, hyben enebær og malurt. Malurten var meget dominerende og gav et indtryk af Gammel Dansk og en meget markant bitterhed. Det var en spændende oplevelse, og man savnede i hvert fald ikke bitterheden fra humlen.

 

Ny Nordisk Øl på Søernes Ølbar
Ny Nordisk Øl på Søernes Ølbar

One Reply to “Ny Nordisk Øl uden humle”

Leave a Reply