Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake

 

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake på flaske
Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake på flaske

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake viser at Mikkeller elsker at tage tingene til grænsen, at afprøve nyt, og se om ikke en gammel klassiker kan drejes i nye retninger. Det er sådan set det bedste, men også det værste ved Mikkeller: Man ved aldrig om en ny øl er god, eller bare interessant. Nu er det Beer Geek Breakfast serien der har fået en ny storebror, og der er vel nærmest tale om en Beer Geek Dessert.

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake er med sine 13% i hvert fald en temmelig heftig start på dagen. Originalen holder 7,5%, så der er næsten tale om en fordobling af styrken. Sammen med styrken har den også fået en ordentlig omgang vanilje, så det er på alle måder en sødere og fyldigere øl, og dermed en rigtig dessertøl.

Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake - lille fadøl på Christian FirtalPå en ganske travl mandag aften på Christian Firtal, var Vanilla Shake i hvert fald en dejlig fyraftensøl. Den præsenterer sig perfekt: Helt uigennemsigtig sort, med et tykt og tæt lysebrunt skum. Duften er kraftig ristet, med noter af mørk chokolade og kaffe, og en antydning af vanilje som måske mest er der fordi man forventer den.

Smagen afslører tydeligt familieforholdet. Med et hurtigt og uopmærksomt sip kunne man godt tro at det var den oprindelige Beer Geek Breakfast, men hurtigt opdager man trods alt styrken. Smagen er sød, af ristet malt, chokolade, kaffe og vanilje, og med en tydelig, vinøs alkohol. Som alle øl i serien, er det en smagsprofil med både stor dybde og harmoni, den smager simpelthen af godt håndværk.

Med et glas Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake får man en fremragende servering af dessert, med både kaffe og og en lille en, og man efterlades dyft tilfreds. Til gengæld ar man nok kun lyst til et enkelt glas af den. Som med alle desserter, så kan man hurtigt få så meget at det bliver lidt tungt og vammelt.

Leave a Reply