Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 – Øljulekalenderen

Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 med en fransk rødkitost
Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 med en fransk rødkitost

Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 viste sig at være en helt anden øl end årgang 2014. En øl af samme type, men mere sød og rund. Jeg har ikke sammenligningsgrundlag til at vide om den er brygget anderledes eller det er alderen der gør forskellen, men det er i hvert fald naturligt at et års længere lagring giver en mere tør øl da gæren har haft tid til at arbejde videre med restsukkeret.

Også denne øl var kobberfarvet med et stort og cremefarvet skum. Duften var vinøs, med noter af blommer og kirsebær, og masser af tørret frugt. Smagen som sagt sødlig, men dog stadig i en god balance. Der var smagsnoter af tørret frugt, og mørkt sukker. Jeg fornemmede lidt sukkersødme som jeg gerne havde været foruden.

Sammen med Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 fik jeg lidt fransk rødkitost. Det var en fremragende kombination hvor den fede og lidt syrlige ost fik godt modspil af alkohol og sødme fra øllet mens den milde skimmel på osten gav yderligere kompleksitet til oplevelsen. De belgiske munke laver jo selv både øl og ost, og deres oste minder om den jeg fik her, så der er god logik i den kombination.

2 Replies to “Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2015 – Øljulekalenderen”

  1. Det Lille Bryggeri er prøvet
    Deres kvalitet er for svingende
    Har købt flere som var helt flade uden skyggen af kulsyre

Leave a Reply