Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 – Øljulekalenderen

Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 med en smuk farve og en imponerende skumkrone
Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 med en smuk farve og en imponerende skumkrone

Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 er den første af to årgangsjulebryg der kommer i Beertalks øljulekalender i denne weekend. Det Lille Bryggeri er kendt for at brygge små portioner, men mange forskellige øl. Derfor er sortimentet af julebryg også omfattende, og spænder fra let tilgængelige til det mere vilde og eksklusive.

Vintage julebryggen er øl af mørk, stærk belgisk type, forkælet ned til sidste detalje. Det Lille Bryggeri har holdt fanen højt i mange år, og blandt de helt små hobbybryggerier med “primitivt” bryggeudstyr er der mig bekendt ingen der leverer så høj teknisk kvalitet på øllet, så derfor giver det mening også at lagre årgangsbrygget. Der er flere sammenlignelige bryggerier hvor man er bedre tjent med at skynde sig at drikke øllet før det bliver surt med risioko for at flasken eksploderer.

Det Lille BryggeriI denne weekend er der H. C Andersen Julemarked i Odense. Jeg kigger forbi hvert år for lige at indsnuse så meget julestemning som en gammel kyniker kan tåle. René fra Det Lille Bryggeri står der troligt og risikerer forfrysninger for at vi fynboer kan smage bryggeriets julebryg. Ellers skal vi stort set i netbutikker for at købe øl fra Det Lille Bryggeri.

Sidste år købte jeg en årgang 2014 og en 2015 for at kunne sammenligne dem. De blev åbnet for et par uger siden og nydt med lidt ost til. Mere om osten og sammenligningen i morgen…

Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 i elegant indpakning
Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 i elegant indpakning

Alle Vintage Julebryg fra Det Lille Bryggeri er som sagt mørke, stærke belgiere. Det er en rød, kobberfarvet øl, med et stort og flot, holdbart cremefarvet skum. Den duftede af toffee og mørk sukker, med tydelige dessertvinsnuancer af dadler og svesker. For en 10,4% belgisk type er den behageligt tør og balanceret i smagen. Der er smagsnoter af brændt karamel og toffee, og af tørret frugt.

One Reply to “Det Lille Bryggeri Vintage Julebryg 2014 – Øljulekalenderen”

Leave a Reply