Det Lille Bryggeri Julebryg – Øljulekalenderen

Det Lille Bryggeri Julebryg
Det Lille Bryggeri Julebryg

Den sidste uge op til jul får Beertalks Øljulekalender lov at køre med ren julebryg, og i dag skal det være Det Lille Bryggeri Julebryg. Det Lille Bryggeri var så smarte at stå på H C Andersen Julemarked i Odense, tæt på Kick-Off Sportspub den lørdag mit hold Chelsea slog hovedkonkurrenterne Manchester City 3-1 på udebane i en helt fantastisk kamp. Jeg var i et overvældende godt humør, og endte med at købe et helt sæt af diverse juleøl fra Det Lille Bryggeri med hjem. De står klar i køleskabet, så det skal ikke udelukkes at der dukker en mere op i ugens løb.

Med det simple navn Det Lille Bryggeri Julebryg er det antydet at det her er standarden, det er den klassiske julebryg. Det er da også en 7,7% stærk, mørk ale krydret med korianderfrø. Den slags er som udgangspunkt ikke en favorit, men det er en yderst velfungerende af slagsen. Den dufter af malt, med lidt krydrede og frugtagtige noter af gæren, og en antydning af koriander.

Det Lille Bryggeri JulebrygSmagen er sødlig, men absolut ikke overdrevent sød, og der er noter af malt, frugt og krydderier. Den slutter behageligt bitter og velafbalanceret. Jeg fik den til aftensmaden som bestod af en kotelet som var blevet fyldt med flødeost, chili og hvidløg, med en vintersalat af grønkål, gulerod, hvidkål og tranebær, og kartofler med en hurtig pandesovs der også havde fået et skvæt af øllen.

Øllen var sød og kraftig nok til at stå imod den chilistærke kotelet, samtidig med at let-krydret øl som altid var et godt match til svinekød. At jeg elsker at gøre maden lidt stærkere med chili og hvidløg ændrer ikke på at det er en rigtig fin øl til middelkraftige retter med svinekød, sovs og kartofler. Det må vel siges at være en meget god egenskab ved en julebryg?

Leave a Reply