Krydrede lammefrikadeller

Krydrede lammefrikadellerDet er påske, og det betyder noget med en masse lammekød. Jeg lavede faktisk disse frikadeller til en januar-julefrokost, men de er også oplagte nu. God gammel dansk mad kan være dejligt, men nogen gange kan man også godt have brug for lidt krydderier. Frikadellerne er fyldt med smag, og gode til en kraftig og maltet øl – for eksempel den klassiske danske påskebryg, af typen doppelbock. Det kunne være Semper Ardens Easter Brew eller Nørrebro Forårsbock.

Hakket lammekød, løg hvidløg, æg og krydderier. Ingredienser til krydrede lammefrikadellerBasis for frikadellerne er 500g hakket lammekød. De fik to æg, men ikke noget mælk og rasp, da kødsmagen skulle være i centrum. Et stort løg, som jeg foretrækker at rive på rivejernet når det skal i frikadeller, og et par fed hvidløg skåret fint. Der blev krydret med en halv almindelig supermarkedschili, og en smule habanero for at give lidt bid. Desuden en god portion spidskommen, lidt mynte og lidt salvie.

Krydrede lammefrikadeller på pandenIngredienserne blev rørt godt igennem, og stegt i olivenolie og lidt smør, ved høj varme. Det gav nogle velkrydrede og  meget spændende lammefrikadeller, som i øvrigt til julefrokosten blev serveret sammen med helt klassiske frikadeller.

Leave a Reply