Julekalender: Westbrook Mexican Cake Imperial Stout

Westbrook Mexican Cake Imperial StoutWestbrook Mexican Cake er en imperial stout som Westbrook bryggede i anledning af bryggeriets et års fødselsdag. Det er en kraftig 10,5% imperial stout der er brygget med kakaobønner, vaniljestænger, kanelstænger og habanero-chili. En modig sag at kaste sig ud i allerede til første jubilæumsbryg må man sige, for hvordan kan det næsten overgås – det blev det så heller ikke, da andet jubilæumsbryg er en 10% baltisk porter, som næsten kun kan være mere neddæmpet.

Øllet er kulsort med et tyndt, lysebrunt skum. Duften er imperial stout, med masser af karamel, chokolade og kaffe, mens chilien – som det plejer at være tilfældet i chili-øl – fremstår med en duft af grøn peberfrugt. Smagen har mere at byde på, en god og fyldig smag af chokolade, karamel, kaffe, vanilje og kanel, og så selvfølgelig lidt chilismag og en særdeles hot eftersmag. En blanding af chokoladekage, julesmåkager og habanero.

Kan man klare chilien fungerer Mexican Cake sådan set meget godt. Det er ikke en øl til spisebordet, men til en stille stund i vintermørket kan den både give et ekstra lille kick, og lidt af et samtaleemne. Chili-Klaus ville muligvis falde i søvn, men almindelige raske mennesker kan godt mærke at der er lidt varme i den.

Leave a Reply