Julekalender: Stensbogaard JuleStout

Stensbogaard JuleStoutJulestout skal efter min mening være en blød og venlig øl uden for mange kanter, en øl som man bliver glad af. Stensbogaard JuleStout er den bedste af slagsen, og en øl der lever perfekt op til mine forventninger. Der laves en del andre som også er fremragende stouts, men som er mere brændte og aggressive.

Stensbogaard JuleStout får lov at afvige fra bryghusets flotte, stringente design med en julemand i centrum af etiketten. Under julemanden står der i øvrigt 7,8%, så det er en blød og venlig øl med ben i næsen. Den er mørkebrun med et langtidsholdbart lyst brunt skum. 

Duften er præget af sødlig mørk malt, i form af chokolade, karamel og toffee, og en antydning af kaffe. Smagen er sød og fylding, med chokolade og karamel, og også masser af mørk, tørret frugt. Der er en antydning af kanel, og så lidt kaffe i afslutningen.

Stensbogaard JuleStout er for sød til at jeg ville kunne drikke den altid, men som julebryg synes jeg den fungerer fremragende. Julebryg af den type der nydes i fred og ro for hyggens skyld. Det er min favorit blandt de fynske julebryg, selv om det måske ikke er den jeg kan drikke mest af.

One Reply to “Julekalender: Stensbogaard JuleStout”

Leave a Reply