Julekalender: Newcastle Werewolf

Newcastle Werewolf engelsk premium bitterNewcastle Werewolf er mig bekendt en ny øl i Danmark. En premium bitter fra bryggeriet, der selvfølgelig er mest kendt for deres brown ale. Den Heineken-ejede og Royal Unibrew-distribuerede Newkie Brown må være en af verdens meste solgte øl som ikke er pilsnerbaseret. Det er et stort mærke i USA, og derfor vil Heineken selvfølgelig gerne lancere nogle flere øl der kan trække på originalens succes. I 2010 kom der en Newcastle Summer Ale, og i 2011 fulgte Newcastle Werewolf som efterårsøl, efterfulgt af en Winter IPA.

Nu er Newcastle Werewolf dukket op herhjemme, fundet til en tikrone i Netto. Den gennemtænkte etiket signalerer både Newcastle og nyt blod. Med skrammer i etiketten fra varulvens kløer og sloganet “Escaped from Britain”, er der ingen tvivl om at det skal være cool at møde varulven.

Øllet er mørkt ravfarvet, med et hvidt skum der hurtigt forsvinder. Duften er klart maltet, med masser af karamel, og i modsætning til bryggeriets brown ale er der også en smule ristet malt i duften. Smagen er sød og maltet med svage frugtnoter og igen lidt ristet præg. En venlig øl der nok har lidt mere personlighed en den sædvanlige brown ale, men ikke en varulv der er ude på at skræmme eller genere nogen. Alle Newcastle-fans kan vist også være med her.

Newcastle har i øvrigt en ret underholdende reklamekampagne, der på samme tid afslører alle andre reklamers løgne og gør Newcastle cool. No bollocks!

Leave a Reply