Julekalender: Lost Abbey Saints Devotion

Lost Abbey Saints DevotionDagens kalenderindlæg er Lost Abbey Saints Devotion, en lys belgisk ale, eftergæret på brettanomyces. Smagt til en ølsmagning en lørdag eftermiddag med ret mange brettanomyces-øl. Det er en øl der har en del tilfælles med Orval, en lys og velhumlet belgisk ale der har fået en ekstra dimension med tilsætning af brett, men der er brugt en brettanomyces-stamme med mere frugtagtig karakter.

Saints Devotion er et særbryg fra californiske Lost Abbey, brygget ved to lejligheder i 2008 og 2012, og kommer ikke nødvendigvis i handlen i Danmark. Men jeg tænkte at en anmeldelse på dansk alligevel var på sin plads som et eksempel på hvad de går og brygger på, derovre hvor øllets trends kommer fra.

Det er en tåget gylden øl med et stort hvidt skum. Duften er helt domineret af brett, med læder, grapefrugt og ananas, mens humlekarakteren af græs og krydderurter er mere i baggrunden. Det er en tør og forfriskende øl med tydelig humlekarakter i eftersmagen.

Ikke just en julebryg, men den kunne sagtens gøre lykke på et julefrokostbord, i det usandsynlige tilfælde at man stod med en hel kasse af dette sjældne bryg.

Leave a Reply