Julekalender: Fur Kvickly Julebryg

Fur Kvickly JulebrygFur Kvickly Julebryg lavet specielt til Kvickly er en af de forholdsvis få nye julebryg jeg har smagt i år. Jeg tror der er kommet færre nye, og jeg har heller ikke været voldsomt opsøgende. Jeg har naturligvis smagt hvad Amager har haft at byde på (lidt skuffende i forhold til deres helårssortiment), og så er der kommet et par nye fra Indslev/Ugly Duck som jeg ikke er nået at blive træt af. Det må være et godt tegn at de fleste bryggerier har fundet deres julebryg, og fortsætter med det der virker.

Nogle gange skal der også lidt fornyelse til og Fur Bryghus har til Kvickly lavet en ny julebryg i år – den tidligere omtalte Fur Christmas Ale var som nævnt fra 2012, og de er dermed oppe på fire forskellige. Kvickly Julebryg er en uspecificeret ravfarvet og overgæret øl på 5,6%.

Duften er maltet, med noter af både korn og brød, men også lidt mørkere toner af nødder og toffee. Der er desuden en antydning af moden frugt som kunne være estere fra gæringen eller et mildt indslag af humle. Smagen er først og fremmest sød – for sød til min smag – med frugt og malt som dominerende karakter. Der er et svagt ristet indslag, som dog ikke er nok til at give den meget søde øl balance.

Det er en øl der giver et meget rent indtryk, man kan smage malten og ikke diverse mudrede overtoner af gær og andet, og på den led er det en meget velbrygget øl – absolut bedre end Refsvindinge Ale no 16 som har samme farve og alkoholprocent – men i sidste ende sker der bare ikke nok. En velbrygget og mildt kedelig øl . At skrive supermarkedsnavnet på etiketten antyder at det er en bredt tænkt øl, og der rammer den vel meget godt.

Leave a Reply