Julekalender: Brewdog Hoppy Christmas

Brewdog Hoppy ChristmasJeg ved ikke helt om jeg bryder mig om ideen Jule-IPA. På den ene side er humlet øl så dejligt at det bør fejres 12 måneder om året, inklusive de to måneder hvor etiketterne er røde, på den anden side synes jeg der burde være grænser for hvor mange øl med røde etiketter der skal sendes på markedet i starten af november. Hvad skulle der være galt med at drikke en helt almindelig IPA midt i december, det har jeg i hvert fald ingen problemer med.

Med Brewdog Hoppy Christmas opdager man så det samme problem som med de fleste andre jule-IPA fra gode bryggerier: Det er virkelig svært at have noget imod den. Brewdog har tidligere haft en Hoppy Christmas på 4,2% som var lidt for tynd til at bære den meget humle, men i år er den kommet til Danmark i en noget mere potent 7,2% udgave. 

Det er en Simcoe single hop IPA, og der er brugt rigelige mængder af den dejlige humle. Den dufter som at stikke næsen i en sæk frisk humle, med Simcoens kendetegn appelsinskal, fersken og fyrenåle, foruden tropisk frugt som mango og papaya. Humlen levner ikke plads til mange andre indtryk, men der kan måske fornemmes lidt karamel og alkohol i baggrunden.

Brewdog Hoppy Christmas
Brewdog Hoppy Christmas og Ugly Duck Hoppy Christmas har meget tilfælles. Brewdog er nok bedst med lidt ekstra fylde og ekstrem frisk humle

Smagen er også et bombardement af humle. Det virker som en tør øl, hvor humlen giver et indtryk af noget frugtsødme. Det er igen kun antydninger af karamel og alkohol der kan findes bag humlen. Humlen markerer sig også hurtigt med bitterhed, men det er en trods alt mild bitterhed hvor de fleste burde kunne være med – ikke noget der kradser i halsen.

Køb den i Coop’s butikker og drik den hurtigst muligt. På trods af at Brewdog sætter et års holdbarhed på etiketten, så er der tydeligvis tale om en af den slags IPAer – og det er langt de fleste IPAer – der bør drikkes så frisk som muligt.

Leave a Reply