Julebryg 2022 – Willemoes Jul 2022

Bryggeriet Vestfyen tog i 2006 hul på en rigtig fin tradition. Den årlige Willemoes Jul er et rigtigt årgangsbryg, som behandles den fornødne respekt. Det er mit indtryk at bryggeren faktisk for lov til at kreere en øl efter eget hoved, og i den kvalitet den fortjener. Så længe selvfølgelig at det er en øl der appellerer til stampublikummet. Det er nemlig også en folkelig årgangsbryg, der sælges til en god, folkelig pris.

Willemoes Jul 2022 Baltisk Porter

Øltyperne skifter fra år til år, men altid de mørke, kraftige og stærke typer, der let imponerer. Man er ikke i tvivl om at man får noget særligt for pengene, når man køber øllen, der trods alt er dyrere end resten af sortimentet fra Willemoes. Jeg har respekt for ærligt øl, og jeg synes altid Willemoes har været ærligt. Ærligt om oprindelsen på Vestfyen, og ærlig i sin markedsføring. Sammenlign eksempelvis bare med Frejdahl-serien fra samme bryggeri.

Willemoes Jul 2022

Årets julebryg er en 11% stærk baltisk porter brygget med blommer. Virkelig en øl der er brygget til at imponere. Kulsort med et tæt lysebrunt skum, sådan som den skal være. Den dufter ristet, med masser af lakrids, en antydning af røg, og nærmest også lidt krydret der kunne være humle. Smagen er sød, men faktisk relativt tør for en Willemoes øl. Den er intenst ristet og brændt, med en svag antydning frugt. Afslutningen er bitter, ja den virker faktisk humlebitter. Der er varmende alkohol i eftersmagen, men jeg synes bestemt ikke den virker sprittet. Den rammer rent faktisk smagen af baltisk porter i top tunet 11%-udgave, på samme måde som de første årgange af Willemoes Jul ramte doppelbock i 11%-udgave. Mestrene i denne genre er polske mikrobryggerier, og de ville garanteret også give denne øl et anerkendende nik. 4 stjerner

Julebryg 2022

Bryggeriforeningen har sendt mig en kasse med julebryg der kan anmeldes. Jeg har i år valgt at dele dem efter bryggeri, og lave et indlæg når jeg har tid, i måneden op til jul. De fleste øl vil være fra Bryggeriforeningens kasse, men der vil også være nogle jeg selv har købt – for eksempel dagens øl. Alle øl der anmeldes under juletemaet bedømmes med nul til fem stjerner som de foregående år. Husk også at læse indlæggene fra 2021 og 2020.

Leave a Reply