Herslev Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret – Julekalender

Herslev Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret, sammen med Arla Unika Snefrid, Rød Alba og Kulsort.
Herslev Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret, sammen med Arla Unika Snefrid, Rød Alba og Kulsort.

Vi indleder årets julekalender med en klassiker i fin forklædning. Herslev Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret er det mundrette navn på en øl der blev frigivet i anledning af Herslev Bryghus’ ti års jubilæum i 2014. Det er en 10% øl der blev brygget i 2011 med udgangspunkt i Herslev Stjernebryg, og modnet et par år på whiskyfade. Jeg købte den på årets Copenhagen Beer and Whisky Festival, så den har fået yderligere et par års lagring på bryggeriet.

Som den almindelige Stjernebryg havde den en smuk mørk kastanjefarve, med et tæt og holdbart cremefarvet skum. Aromaen er domineret af malt, med toner af kiks, brødskorpe, karamel og toffee, sammen med (naturligvis) rigelige krydderier, med stjerneanis i spidsen. Fadlagringen fornemmes i duften som en antydning af vanilje og et vinøst, lagret præg.

Fulde navn: Herslev Bryghus Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret
Fulde navn: Herslev Bryghus Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret

Herslev Stjernebryg Jubilæumsbryg Fadlagret er en sød øl med smagsnoter af malt og krydderier. Den har overtoner af egetræ og vanilje. Man fornemmer at den har nogle år på bagen, da den er mildt oxideret, men det når ikke at blive ubehageligt. Jeg drak den kort efter at have været i Århus til øl og ost i Arla Unika’s butik, så jeg havde de tre nye oste Snefrid, Rød Alba, og Kulsort i køleskabet. Det er en øl der kræver nogle oste med karakter, og det formåede disse tre uden problemer. Især blåskimmelosten Kulsort havde glæde af den søde, kraftige øl.

Leave a Reply