Haven. Meyer, Mikkeller og The National bag ny festival

Haven København 2017 #havenkbhI august 2017 kan man opleve en helt ny type musikfestival på Refshaleøen, når første udgave af festivalen Haven slår dørene op. Det bliver en festival med fokus på kvalitet, med musik i flere genrer, kunt, mad og øl. Bag festivalen står Aaron og Bryce Dessner fra det amerikanske indie-rockband The National, sammen med Claus Meyer, Mikkeller og Beatbox Entertainment.

På festivalen, der foregår 11-12. august 2017, vil man kunne opleve rockmusik og kontemporær klassisk musik. Der vil også være visuelle kunstnere i samarbejde med elektroniske musikere og desuden mad- og drikkeoplevelser af højeste kvalitet.

Haven er kommet i stand da Dessler-brødrene gennem flere år har kendt både Claus Meyer, og Mikkel og Jacob fra Mikkeller. Når bandet har spillet i Danmark har Mikkeller stået bag gode øloplevelser for bandet, og  i 2013, da The National spillede en koncert i København, tog de brødrene Dessner med ud at se Refshaleøen. Aaron Dessner, der er gift med en dansk pige, fortæller om Refshaleøen:

The National spiller på Haven, København 2017 #havenkbh“Jeg blev øjeblikkeligt ramt af stedets råhed, og den flotte udsigt over Øresund og København. Det mindede mig om to yndlingssteder på Brooklyn, Red Hook og Navy Yard. Jeg begyndte at forestille mig at vi kunne skabe en helt unik mulighed for at The National og andre kunstnere vi elsker kunne optræde her, i det København der har været mit andet hjem de sidste ti år.”

 

Mikkel fra Mikkeller var straks med på ideen og kunne “virkelig godt lide ideen om at have en fed, international musikfestival, hvor niveauet på mad- og drikkefronten også er uhørt høj.” Claus Meyer kendte bandet også i forvejen, og dermed er der lagt i kakkelovnen til at Haven 2017 bliver en festival der næppe kommer til at ligne noget vi har set før.

Ud over The National er der allerede tilsagn fra klassiske The Danish String Quartet og de elektroniske navne Mouse on Mars og Francis and the Lights om at optræde på en festival der i hvert fald bliver afvekslende. Der vil blive solgt 15.000 billeter à 1250 kr. og billetsalget er gået i gang på Billetlugen

One Reply to “Haven. Meyer, Mikkeller og The National bag ny festival”

Leave a Reply