Håndbrygget pale ale

Håndbryg pale ale med Amarillo og Galaxy humle

Jeg har netop åbnet den første flaske af det seneste håndbryg. Det er altid spændende hvordan det smager. Det er en pale ale på 4% med Amarillo og Galaxy humle. Rigtig meget af det øl jeg brygger er pale ales på omkring 4%, session ales som man altid har lyst til at drikke og som ikke slår benene væk under en. Humlekombinationen kan så skifte fra bryg til bryg.

Øllet blev tappet på flaske for bare en uge siden. Det er karboneret fint, men smager stadig lidt ufærdigt. Sådan går det som oftest, den første flaske skal bare åbnes af nysgerrighed…  Duften er frugtagtig som ventet, med citrus, fersken og lidt fyrenåle, mens smagen gerne må blive lidt renere humlet med et par uger mere på bagen.  Det dominerende indtryk er dog allerede frugt, fyrenåle og bitterhed, som det skal være.

Til håndbryggerne: Brygget på 88% pale malt, 4% Special B og 8% BrewBody (maltodextrin for restsødme og krop). Bitterhumlet (60min og 15min) med Brewers Gold til 45-50 IBU. Aromahumlet med rigelige mængder Amarillo og Galaxy tilsat til 5 minutters kogetid og som tørhumle. OG: 1043 og FG: 1012.

Leave a Reply