God mad på Tinderbox Festival 2018

Natmad lørdag: Wonton dumplings fra Mr. Phan House
Natmad på Tinderbox lørdag: Wonton dumplings fra Mr. Phan House

Under årets Tinderbox Festival har jeg (igen) løbende lagt mine kulinariske oplevelser på Instagram og Facebook, men jeg tænkte at det også var værd at samle til en blog. Var du på festivalen og ledte efter noget godt at spise, så håber jeg at du fulgte med og ikke først læser om alt det gode nu bagefter. Indlægget her kan måske til gengæld inspirere til at besøge de steder der også har en adresse ude i det virkelige liv.

For en ordens skyld hører det med at torsdag og fredag tog jeg først hjemmefra efter frokost. Og fredag og lørdag arbejdede jeg på festivalen i Den Fynske Bar og fik et solidt og godt aftensmåltid i frivilligeområdet. Så det nedenstående er ikke alt hvad jeg har levet af i tre dage.

Fish & Chips fra HookedTorsdag aften efter en helt fantastisk energisk koncert med Yungblud var det tid til en god portion aftensmad. Valget faldt på en af mine favoritter indenfor fast-food, nemlig Fish & Chips. Det er Hooked der står for den slags og det gør de godt. Det er lidt hipster med en krydret panering frem for den helt klassiske beer batter, og mushy peas er skiftet ud med moste rå ærter med mynte – det sidste gør bestemt ikke noget. Jeg fik nogle gode pomfritter uden at det var verdensklasse.

Lækre bao buns fra Mr Phan House på TinderboxSom natmad efter en fantastisk dag og en afsluttende koncert som Depeche Mode selv i feedback til Tinderbox betegnede som en af karrierens bedste festivalkoncerter, fik jeg kinesisk. Mr Phan House holder i hverdagen til i Storms Pakhus, og er dermed et af de gode lokale indslag på Tinderbox. Jeg er desværre ikke den store kender af det sydkinesiske køkken, men jeg regner med at blive kender af Mr. Phans køkken i nærmeste fremtid. Til denne natmad fik jeg bao buns, bløde, svampede boller med barbeque svinekød og grønt. Lørdag aften fik jeg natmad samme sted efter Jack White som nok var mit musikalske højdepunkt. Denne gang var det dumplings, igen med varme krydderier og masser af umami.

Flæskestegssandwich fra GastroteketTil Tinderbox hører der flæskestegssandwich. Et altid sikkert valg på festivalen, og der er flere madboder der har stegt svin i døgndrift op til festivalen. Jeg valgte (igen i år) en sandwich fra Gastroteket. Den er kæmpestor og dækkede fuldt ud mit behov for en solid frokost. Den er proppet med frisk spidskål hvilket jeg synes giver rigtig god mening i sommervarmen hvor syltet rødkål ville være lidt malplaceret. Og så er den lavet med flæskesvær, så for mit vedkommende er der indbygget dessert. Herude i virkeligheden kan man ikke gå på Gastroteket efter flæskestegssandwich, og det er faktisk ikke let at finde i hverdagen. Jeg var på vagt i Den Fynske Ølbar til kl. 2, så der var ikke rigtig behov for natmad om fredagen.

Vegetarisk linseburger fra Cafe VenchiLørdag mødte jeg tidligt på vagt kl 13, så jeg kunne lige nå at snuppe lidt frokost som dagens første gæst hos Cafe Venchi. Selv om jeg ikke er i nærheden af at være vegetar eller veganer, så vil jeg jo gerne udfordres lidt. Linseburgeren smagte rigtig godt, der var ikke holdt igen med krydringen. Til gengæld, så bærer den præg af at være en falsk burger, og der er for lidt struktur i linsemosen til at det føles rigtigt. Selv om der var brugt falsk bacon i form af friteret rispapir, så manglede der sprødhed og bid. En almindelig sandwich med linsemos der ikke var formet til en burger ville nok have glædet mig mere, og så gerne med masser af de sprøde grøntsager.

Fried Halloumi burger fra Snack & BluesLørdag fik jeg fri fra baren kort før Nik og Jay skulle spille, så turen gik til den lille teltscene hvor de tre søstre i den Århusianske (punk) rock-trio Velvet Volume fik lov at blæse mine ører igennem. Inden Jack White sluttede festivalen af, klemte jeg lige en første portion natmad ind. Igen var det faktisk en vegetarisk burger, og meget passende til velspillet spade var det Snack & Blues der leverede en en Fried Halloumi Burger. Madsvin havde givet den 7 ud af 6 stjerner, mens jeg er på mindst 5,5. Den bløde, svampede burgerbolle er sjældent set bedre, og halloumien havde noget af den struktur som linseburgeren savnede. Der var god smag, og den rette størrelse til en snack – det hed jo ikke Mæt-til-du-sprænges & Blues. Efter koncerten vendte jeg som sagt tilbage til Mr. Phan House efter dumplings, og så gik turen hjem til velfortjent søvn.

Minder fra en gennemført fantastisk Tinderbox Festival 2018
Minder fra en gennemført fantastisk Tinderbox Festival 2018

Leave a Reply