Frokost på Kong Volmer – Spis Odense, Spis Uge 5

Stegt sild med bløde løg og kaperscreme til frokost på Kong Volmer i OdenseSelv om Spis! Uge 5 tilbød både aften og frokost på Kong Volmer, så tog jeg frokosttilbuddet på Odenses førende frokostrestaurant. Tilbuddet var fire smørrebrødsserveringer med fire glas fynsk øl der var udvalgt så det passede til. Jeg ved at smørrebrøddet er i orden på Kong Volmer, så noget af det spændende var hvordan øllet var udvalgt.

Første servering var naturligvis sild, men det var en lun, stegt sild. Den blev serveret med bløde løg i store mængder og en lækker kaperscreme. Til silden blev der serveret Indslev Frokost Hvede. Den lette øl på 3,7% har lidt mere humlebitterhed end de fleste hvedeøl, og stod faktisk flot til silden, i god balance med fedmen og sildesmagen.

Konfiteret gris med dijoncreme og fermenteret kål, og dertil Ølgaard Orange Måne hvedeølTallerken nummer to var konfiteret gris, serveret med fermenteret kål og dijoncreme. Kødet var virkelig godt, fedt uden at være for fedt, og meget fyldigt i smagen. Kålen var ret salt, tydeligvis kun beregnet til at spise sammen med grisen. Dijoncremen var mild i sennepssmagen, måtte faktisk gerne have haft lidt mere bid efter min smag.

Der var endnu en øl brygget på Indslev, nemlig Ølgaard Orange Måne, en mild og harmløs hvedeøl med appelsinskal. Jeg kunne ikke lade være med at tænke at en Ølgaard Pilsner med mere fylde og mere humle ville have klædt retten noget bedre. Al øllet blev i øvrigt serveret i 20cl glas. Det er Kongens Bryghus (Carlsberg) der er med på den (nye) belgiske bølge og laver elegante glas i den rette størrelse til glas-servering på restauranter. Mere af det, tak!

Gammeldags oksesteg med tranebær, glaserede perleløg og grøn bønnemos til frokost på Kong Volmer i OdenseTredje ret var gammeldags oksesteg. En solid og tyk skive steg med tyttebær og glaserede perleløg ovenpå, og en grøn bønnemos ved siden af. En skive i halv tykkelse ville stadig have mættet rigeligt, og havde været lidt lettere at spise. Tilbehøret var lækkert, ikke mindst bønnemosen var et behageligt grønt indslag.

Den medfølgende øl var Midtfyns Ale. Øl der bare kalder sig “Ale” uden at forklare om det er en golden, pale, amber, brown eller black ale må være alle sande ølelskeres yndlingsaversion. Ikke desto mindre er det en behagelig amber ale med karamelsødme balanceret af god humlebitterhed, og et let smagsindtryk af humlen. Den fortjener et bedre navn.

Arla Unika Rød Løber med hybenkompot og smørristet rugbrødTil sidst var der ost. Rød Løber fra Arla Unika, serveret simpelt med hybenkompot og smørristet rugbrød. Fantastisk godt fordi osten er fantastisk god. Cremet, næsten smøragtig, men med en god skarphed fra rødkitten. Man kunne have valgt en stærkere øl, men valget var faldet på Ugly Duck Miami Vice og endnu en tur til Indslev Bryggeri. Den forholdsvis alkoholsvage, humlede øl gav lidt andet til osten end det traditionelle valg af en bock eller en stærk belgier ville have gjort, men var nok meget fornuftigt til en frokost med fire øl.

Det var en rigtig god frokost på Kong Volmer. Smørrebrød og fynsk øl er en vinder, og glasservering af øl giver store muligheder for at udvide oplevelsen og gøre det endnu mere spændende. Når det er sagt, så skal man heller ikke underkende pilsneren som ledsager til hele frokostbordet. For halvandet år siden til Spis! Odense fik jeg smørrebrød med en halv liter Ølgaard Pilsner og en akvavit og det fejlede slet ikke noget.

Leave a Reply