Forårsfrokost: To simple stykker

ForårsfrokostDa jeg i dag spiste en lækker, frisk forårsfrokost, og bloggen godt kunne bruge lidt indhold får I her to lette stykker til frokost. Når der er tid er det let at gøre lidt ekstra ud af frokosten, og sammenlignet med flade leverpostejs- og spegepølsemadder er det i hvert fald let at forkæle sig selv. Da butikkerne flyder over med tarteletskaller her op til påske, blev den ene mad til en tartelet.

Tartelet med sund rejesalat:

Lun tartelet med koldt fyld. Jeg rørte lidt rygeost og skyr sammen med et stænk tabasco og citronsaft til en passende blød creme, og tilsatte rejer og frisk basilikum. Pyntet med sort salt og basilikum.

Frisk æggemad:

Ramsløg
Ramsløg

Et stykke ristet rugbrød blev smurt med hjemmelavet ramsløg-pesto og dækket af et lag tomatskiver. Så kommer der et friskkogt smilende æg på, og lidt røget salt og frisk basilikum på toppen. Ramsløgpestoen er i år uhyre simpel: Ramsløg, solsikkekerner og halvt raps- og olivenolie. Man kan også tilføje basilikum eller persille for at neddæmpe hvidløgssmagen af ramsløg, og bruge pinjekerner, hasselnødder, valnødder eller mandler efter smag og behag.

En kølig pilsner og en snaps ville helt sikkert være på sin plads, men jeg nøjedes nu med et glas vand og en snaps.

Leave a Reply