Fionia Beer Festival 2014

Fionia Beer Festival 2014 masser af fynsk øl i SvendborgI den kommende weekend afholdes Fionia Beer Festival i Svendborg. Det er organisationen bag Kulinarisk Sydfyn der står bag. Rent praktisk foregår det på Havnen i et pakhus med adressen Havnepladsen 2. Det er lige ved siden af stationen som burde være enhver festivalgængers udgangspunkt, men også med masser af parkeringsplads for dem der medbringer chauffør. Der er åbent for festivalen lørdag den 18. oktober kl. 11 – 18 og søndag den 19. oktober kl. 11 – 16.

Alle de fynske bryggerier (inkl. bryggerierne på de sydfynske øer) er inviteret, og mindst 12 af dem deltager. Desuden vil der være boder med god og fornuftigt prissat mad, og masser af foredrag weekenden igennem. Få overblik over programmet på Fionia Beer Festivals website.

Blandt de mere unikke og interessante foredrag ser jeg “Øl på høje hæle” ved min bloggerkollega Martin fra Stovt, der formentlig vil afsløre at han i vireligheden altid har foretrukket sød belgisk frugtøl og kun anmelder stærke, sorte øl fordi de passer godt til navnet på hans blog.

Foredraget “Dansk gær, hvordan?” ved Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg byder forhåbentlig på en opdatering om projektet med at indsamle en original fynsk gærstamme fra gamle kornsorter dyrket på Fyn.

Vi er allerede velforsynet med øl-events på Fyn. Christian Firtal holder Pale Ale Festival, der afholdes Øl & Asparges-frokost på Flakhaven i Odense, Øllets Dag fejres i stor stil på hele øen, og til næsten alle sommerens mange kulturdage, markedsdage og andre events er der bryggerier tilstede. Til gengæld har øl-delen af Kulinarisk Sydfyn været i klar tilbagegang de seneste år, og derfor virker det naturligt at det nu skilles ud og bliver en selvstændig festival. Og så er det dejligt både for bryggerierne og forbrugerne at Fionia Beer Festival ligger i oktober og ikke om sommeren, hvor der i forvejen er masser af øl-events.

Jeg er selv til stede hele weekenden på job med Indslev Bryggeri/Ugly Duck, og jeg håber at vi får en travl weekend med masser af gæster.

Leave a Reply