Evil Twin Grand Cru og Grand Cru Cuvée

Evil Twin Grand Cru er en interessant øl. Det er en fadlagret 12,5% stærk sag som er et blend af imperial stout og barleywine, Den er lagret på bourbon-fade og den særlige version Cuvée er efterfølgende også lagret på Marsalafad. Det er to dejlige øl, hvor jeg faktisk foretrækker den “almindelige” Grand Cru. At blande imperial stout og barleywine fungerer rigtig godt til mine smagsløg, og giver en vinøs sød øl. Den minder kort sagt mere om god dessertvin end om klistret likør.

Evil Twin Grand Cru og Grand Cru Cuvée

Øllet er tæt på sort, med et cremefarvet skum der ret hurtigt forsvinder. Forvent ikke andet i en øl på 12,5%. I Grand Cru har jeg noteret en duft af mørk chokolade, friskkværnede kaffebønner og tørret frugt, med tydelig bourbon og en antydning af søde kirsebær. I Cuvée fangede jeg også lidt banan, og desuden druer, dessertvin og lidt alkohol.

Evil Twin Grand Cru

Smagen er sød og fyldig med især chokolade og tørret frugt, foruden fadkarakter. Begge versioner rundes af med varmende alkohol som i dessertvin. Ikke desto mindre, så synes jeg ikke at fadlagringen på Marsala-fad bidrager med noget godt. Den rene fadkarakter af bourbon, med sin vanilje og kokos spiller nu en gang fantastisk sammen med sort øl, mens vinfade aldrig for alvor har fungeret for mig.

Jeg vil stadig anbefale begge øl, selv om jeg foretrækker den ene. Evil Twin Grand Cru Cuvée er fremragende og den almindelige Grand Cru er en tand bedre. Der skal ikke mad på bordet. Måske lidt kraftig, mørk chokolade, måske lidt salte snacks. Mon ikke også en skarp blåskimmelost kunne gå an. Ellers skal den bare i et stort glas, og nydes i fred og ro.

Evil Twin Grand Cru Cuvée

Jeg er ret kræsen når det kommer til imperial stout. Det må ikke være for hårdt ristet eller brændt, og det må ikke være klistret sødt. Mange store og berømte amerikanske imperial stouts har efter min mening en tendens til at være brændte, klistrede og med alt for meget præg af soya.

De to slags imperial stout jeg foretrækker, placerer sig i hver sin ende af skalaen. Jeg kan godt lide tør, stram imperial stout med noget humle. Øl som Amager Hr. Frederiksen, Mikkeller Beer Geek Brunch eller Nøgne Ø Imperial Stout. Alternativt, søde sort øl af den slags jeg beskriver som imperial stout med barleywine-agtig sødme. Selvfølgelig måtte Evil Twin ramme plet med disse øl.

Evil Twin Brewing

Leave a Reply