Et års fødselsdagsfest på Mikkeller Bar i Odense

I lørdags var der fest på Mikkeller Bar Odense i anledning af at det er et år siden de slog dørene op. Dengang var jeg lidt syg og havde ikke rigtig mulighed for at deltage i festen, men det fik jeg taget grundigt revanche for i år. Der var sat nogle rigtig spændende ting på hanerne og jeg nåede da et par glas af hver af de bedste ting.

Fuldt hus på Mikkeller Bar Odense

Eneste lille kritikpunkt var at der ikke rigtig var nogle af de mere drikkevenlige øl der ramte plet. Der var to pilsnere som på hver deres måde ramte ved siden af, og to New England IPA som var fine nok, men der er grænser for hvor længe jeg kan drikke så søde øl. Så måtte vi jo i flaskeshoppen, og De La Senne Brussels Calling var en sublim erstatning for at have en god pilsner eller pale ale på fad.

De La Senne Brussels Calling 2018

De odenseanske fans af De La Senne fans fik drukket rigtig, rigtig mange af den sublime belgiske IPA. Til maden var det også det eneste rigtige valg, en god forfriskende humlet øl, til fed svineburger. Det var Timm Vladimirs Køkken der kiggede forbi og eftermiddagen igennem tilberedte lækre sandwiches med porchetta.

Bedste øl på fad var vel Hill Farmstead Arthur. Den syrlige, fadlagrede saison var i god form, ren og forfriskende og samtidig kompleks. Prisen er sådan set det eneste der gjorde at den ikke var det oplagte drikkevenlige valg i adskillige store glas. Gammelkendt klassiker som jeg aldrig har oplevet i skuffende stand.

Mikkeller havde selv to fantastiske syrlige øl med. Den kirsebær-tunge SpontanCherryFrederiksdal med masser af syrlige danske kirsebær fra Frederiksdal. Og Mikkeller Baghaven Havnesæson Blåbær, ikke overraskende en syrlig saison lagret med blåbær. En anelse for syrlig til at være balanceret efter min smag, men en spændende og kompleks øl.

Mikkeller Baghaven Havnesæson med Blåbær (til venstre) og Mikkeller SpontanCherryFrederiksdal (til højre).

Der var også en ny geuze fra Boon. Selection er en geuze der er skabt til at skulle på fad, selv om det er lidt selvmodsigende. Geuze er egentlig lambic der er blendet af ungt og gammelt og eftergæret på flaske for at skabe kulsyre. Men det kan selvfølgelig også serveres på fad, og Boon Selection er altså blendet specielt med det for øje.

To ekstra-ordinære imperial stouts var naturlig afslutning på dagen. Westbrook Mexican Cake smagte jeg første gang i 2013, og det må egentlig være en pioner i kagestout. Dengang som i dag synes jeg at det er en alt for sød øl, og jeg har ikke brug for kanel og chili i min øl.

Surly Darkness er også en berømt øl med mange år på bagen, for ti år siden en af de helt store efterspurgte specialiteter. Den smager old-school og det viste sig at jeg stadig er glad for den. Sød og fyldig uden at være vammel og med smagsnoter af lakrids og chokolade, med en antydning af soyasauce.

Flot arbejde af Mikkeller Bar at stable et så eksklusivt program på benene og det var en fantastisk dag hvor de fleste gode ølfolk i Odense kiggede forbi, foruden nogle stykker fra den anden side af bælterne. Tak til alle bag baren for jeres indsats – for gennem et år at have udmærket Odense-afdelingen som en varm og hyggelig Mikkellerbar, og for i lørdags at skabe en god fest!

Leave a Reply