Crunchikeller: Ny rock’n’roll udgivelse fra Mikkeller

Crunchikeller: Mikkeller Crunchy Frog Brown AleCrunchy Frog Brown Ale er navnet på Mikkellers nye Crunchikeller bryg, der er en 20 års jubilæumsøl for pladeselskabet Crunchy Frog, hvor etiketten prydes af en Keith Shore fyr der spiser en sprød LP, og sloganet “If we took the bones out it wouldn’t be crunchy”. Det drejer sig om en 5,5% brown ale der selvfølgelig skal serveres til selskabets jubilæumsarrangementer og som i øvrigt inkluderer et Crunchy nummer til download fra bagetiketten.

Da jeg er stor fan af Sune Wagners musik lærte jeg selskabet at kende da Psyched Up Janis for en femten års tid siden gik fra hinanden. Sune begyndte i stedet at spille surf-guitar med The Tremolo Beer Gut og jeg købte pladerne og fandt ud af at independent-selskabet der udgav dem havde en god historie og en del andre interessante bands. Da Sune startede The Raveonettes sammen med Sharin Foo udkom de første plader også på Crunchy Frog. 

Mikkeller Cruncky Frog Brown AleCrunchy Frog er startet af bandet Thau der hellere ville være herrer i eget hus end signe med et stort selskab. Det er naturligvis navngivet efter Monthy Python’s sketch af samme navn, og formålet er vel så at sige at lade selskabets bands spille deres egen sprøde musik, uden at pille benene ud, som de store selskaber gør.

Et udvalg af mine egne Crunchy Frog udgivelser
Et udvalg af mine egne Crunchy Frog udgivelser

Mikkeller har samarbejdet med Crunchy Frog siden de lavede en fest sammen på SXSW-festivalen i Austin, Texas i 2011, og det var oplaget at Mikkel også skulle levere en øl til jubilæet. Der fejres også med en pop-up bar hele september på Høker i Skelbækgade 40, og med en stor jubilæumsfest i Pumpehuset den 12. september

Der udgives et dobbelt album på vinyl med sange fra alle selskabets kunstnere, en plade der også foræres til deltagerne til jubilæumsfesten, og som man kan høre prøver på via QR-kode på bagetiketten af Crunchikeller øllen. Endelig kommer der også vin fra rock’n’roll producenten Charles Smith Wines ligeledes med musik inkluderet.

Crunchikeller Mikkeller Crunchy Frog Brown Ale 5,5% ABVMikkeller Crunchy Frog Brown Ale er en forholdsvis lys brown ale med en fin rødlig kobberfarve. Skummet er tæt og rigeligt i en elfenbensagtig cremefarve. Duften afslører uden videre hvilken slags brown ale der er i glasset: En sprød og virkelig humlet amerikansk brown ale. Den dufter af fersken og appelsin, med noter af kiwi og andet eksotisk, og så i baggrunden en smule maltet karamel, nødder og chokolade.

Smagen er sød og fortsætter ud af samme tangent. En let og sprød malt, og rigeligt humle af den mest frugtagtige slags. I forhold til min Mikkeller-favorit Jackie Brown er det en lysere og mindre maltet øl med endnu mere fokus på humlen. Der er ikke og skal ikke være noget der hedder en Brown IPA, men hvis der var…

Tak til Crunchy Frog som for en uges tid siden henvendte sig og hørte om ikke jeg ville vide noget mere om deres jubilæum. God humlet øl og sprød rock’n’roll kan man ikke få for meget af.

CRUNCHikeller Rock Up Bar flyer

Leave a Reply