Carlsberg brygger øl i Odense

Jacobsen og Flakhaven brygger bøgeøl sammen
Jacobsen og Flakhaven brygger bøgeøl sammen

Her i Odense foretrækker vi at byens navn står på etiketten når vi skal have os en almindelig industripilsner. At Royal Unibrew gennem Albani står så stærkt på Fyn er jeg sikker på at de tager som en spændende udfordring ovre på Carlsberg. Først blev de hovedsponsor på øens mindst ringe fodboldhold. Så kom Tinderbox der kunne få den bedste øl-aftale hos Tuborg. Og sidste år blev der brygget historisk øl til HC Andersen Festivals.

Nu skal Carlsberg så også brygge øl i Odense. Restauranten og brygværtshuset Flakhaven brygger i dag et samarbejdsbryg med Jacobsen, og der er både åben brygdag og efterfølgende ølsmagning når brygmester Morten Ibsen besøger bryggeriet i kælderen under Rådhuset.

De skriver i en pressemeddelelse: “Bryggeriet Flakhaven vil fremadrettet danne rammen for samarbejde med andre bryggerier, producenter, øl smagninger mv. Målet er at skabe et ”gastro-bryggeri”, hvor der brygges nyt øl hver uge. Hele projektet skal munde ud i et samlingspunkt for udvikling af øl, mad og mennesker.

”Vi vil skabe et lokalt økosystem der med lokale råvarer skaber lokalt gourmet øl. Øllet skal brygges i byen til byen, i tæt samarbejdet med de lokale producenter, uddannelses- institutioner, restaurationer og kulturlivet mv.”, siger Michael Sandal, indehaver af Flakhaven og ølsommelier.

”Vi vil omdanne Bryggeriet Flakhaven til et oplevelsesunivers med et levende bryggeri, en restaurant i bevægelse med udendørsservering og gårdsalg, mulighed for arrangementer og seminarer, og ikke mindst en øl bar i kælderen med løbende rotation af friskbrygget øl, og vi er både glade og stolte over, at Husbryggeriet Jacobsen, der bygger videre på hundrede års gamle øltraditioner, vil hjælpe os,” siger Michael Sandal.

Husbryggeriet Jacobsen og Bryggeriet Flakhaven laver det første fællesbryg på Flakhaven fredag den 5. maj. Brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen vil sammen med brygmester Rico Brandt skabe en øl, der har rødderne solidt plantet i den fynske muld med en smag af forår fra fynske bøgeskud, der er indsamlet i 1000 års skoven og omkring Humlepletten i Fruens Bøge.

”Vores første samarbejdsbryg vil være inspireret af de bayerske festbier og brygget på fynsk malt, tjekkisk humle og ikke mindst fynske bøgeskud, nyindsamlede i foråret, og så har jeg gær med, som forskerne har fundet til os i Carlsberg Laboratoriets store gærbank”, siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen i Valby.

”Vi bruger bøgeskud fra de fynske bøgetræer til mæskningen for at give tannin og til urten i slutningen af processen for at skabe en frisk duft af forår. Og hvem ved, måske får øllet endnu et bøgeskud koldt, lige inden serveringen,” siger Morten Ibsen.”

Leave a Reply