Amager Winter in Bangalore – Christmas IPA

Humle til jul er en tradition der efterhånden rækker mere end ti år tilbage. Aktuelt er der ingen der kommer på siden af Amager Winter in Bangalore, eller er der en kandidat jeg endnu ikke har smagt? Ideen med Jule-IPA er grundlæggende at man brygger en virkelig god IPA og tilsætter lidt appelsinskal. Winter in Bangalore er brygget med appelsinskal og humlerne Chinook, Amarillo og Cascade. Med andre ord: Det bedste af det bedste.

Amager Winter In Bangalore Christmas IPA

I sidste blog-indlæg skrev jeg om Svaneke Crazy Christmas IPA, at jeg er vokset fra old-school IPA. Men her har vi en lys gylden og knastør IPA, der ganske vist er blevet lidt hazy med årene, men slet ikke smager sådan. Den hippeste humle i øllen er Amarillo, der kom på markedet for mere end tyve år siden, altså et oldtidsfund. Jeg er glad for Citra, Mosaic og den slags, men Amarillo, Chinook og Cascade er altså bare virkelig lækkert.

Der blev købt godt ind da Brugsen havde tilbud på Winter in Bangalore

Den dufter overvejende af citrus, især appelsinskal og grapefrugt. Der er overtoner af fyrenåle og abrikos, og en maltet antydning af brødskorpe og kiks. Smagen er også domineret af humle og slutter dejligt bitter. Julestemning er noget du selv tilføjer. Er du også til denne slags IPA, så bliver du varm og glad indvendig, og det er vel definitionen på julestemning?

Min go-to IPA til hverdag er Amager Todd the Axeman. Det er også en lys, bitter og aromatisk IPA, en neo-old-school, men jeg kan bedre lide humlesammensætningen i Winter in Bangalore. En anden af typen er Amager Batch 1000 (Årets Ølnyhed 2015, ifølge Beertalk). Der er et nyt batch på vej i januar, og efter at have nydt en masse Bangalore glæder jeg mig til at smage og sammenligne.

Amager Bryghus Winter in Bangalore, jule-IPA

Ifølge Ratebeer kunne jeg marginalt bedre lide Batch 1000, men det er især den perfekte bitterhed der gør det, ikke humle-sammensætningen. Batch 1000 ridser sig vej ned gennem halsen med det helt rette hop burn – ekstrem voldsom, men ikke besk og ubehagelig. I år synes jeg Bangalore er fuldt ud på højde med den oplevelse, og med langt bedre aromahumle.

Samme aften som jeg drikker en Winter in Bangalore og skriver denne hyldest, har jeg også smagt en Amager Talents & Legends: The Talented Åben. Den er også 100% neo-old-school, lys, tør, aromatisk og bitter. Ud over Amarillo, Chinook og Cascade er der til overflod Centennial og Columbus i den lækre sag. Det er en øl der kommer i en serie af engangsbryg, men jeg håber så meget at den får lov at vende tilbage.

Amager Talents and Legends: The Talented Åben

Årets Ølnyhed 2019 her på bloggen kunne kun være en syrlig/vild fadlagret øl, men Amager/Åben kunne være et pokkers godt bud på den bedste “almindelige” øl der er kommet i Danmark i det seneste år. Bryg den igen, tak! Åben, bryg en jysk version! Amager, gør den til fast sortiment! Længe leve neo-old-school IPA!

Leave a Reply