Amager Winter in Bangalore og Herslev Granøl

Herslev Granøl pale ale med granTo gode bud på lyse og friske jule/vinterøl der er kommet på markedet i år. Amager Winter in Bangalore og Herslev Granøl lyse humlede øl. De har begge fået et twist af jul, men der er lidt forskel på hvor stor en rolle det spiller. Hvor Amager’s bud på en vinter IPA er brygget med en smule appelsinskal, så er Herslev’s en pale ale med markant karakter af gran.

Amager Winter in Bangalore er en IPA 6% brygget til at drømme om lysere og varmere tider. De gode, klassiske amerikanske humler giver duft og smag af mange nuancer af citrus, forstærket en smule med appelsinskal. Humlen er så rigelig og så frisk at den ligefrem dufter af frisk humle, som at stikke næsen i humlesækken under brygningen.

Amager Winter in Bangalore en frisk lys IPA med appelsinskal til julenSmagen er også humlepræget. Malten giver styrke og fylde nok til at bære humlen, men gør ikke voldsomt meget opmærksom på sig selv. Det er smag af citrus og harpiks der leder til en tør, bitter og humlet afslutning. Nogle ville forvente mere sødme og venlighed i en julebryg, men det tager Amager sig ikke af. Winter in Bangalore er en kompromisløs IPA der sender tankerne på flugt, om ikke helt til Indien, så i hvert fald til en dejlig dansk sommeraften – som jo netop er så dejlig fordi vi har overlevet endnu en dansk vinter…

Herslev Granøl er ifølge etiketten en IPA, men efter min bedste overbevisning med sine 5,3% en god, klassisk pale ale.  Klassisk med det “ny nordiske” twist at der er brugt en god portion lokal rødgran i brygningen. Det er en lys gylden øl med en markant duft som man lige skal fange. Mit første indtryk i en blindsmagning var mynte. Der er mynte, grantræ, grannåle og rosmarin, og andre krydderurter.

Herslev Granøl frisk lys julebrygSmagen er sødlig og let. Den er krydret, grænsende til det parfumerede, med noter af frugt, græs og korn. Om den meget markante gran-karakter giver julestemning er en smagssag. Jeg synes ikke den minder mig om juletræ, jeg synes den har sin helt egen karakter. Og spændende er det i hvert fald. Herslev går grundigt til værks når de bruger utraditionelle, lokale ingredienser og får det integreret smukt i øllet. Granøl kunne snildt drikkes hele året, men er en god opfrisker i en tung juletid.

2 Replies to “Amager Winter in Bangalore og Herslev Granøl”

Leave a Reply