Amager Bryghus Tiburcio Vasquez – American Outlaws

Blandt de seneste spændende nyheder fra Amager Bryghus er den Jack Daniels-fadlagrede stout Tiburcio Vasquez. Amager har samlet den seneste omgang fadlagrede øl under temaet American Outlaws. Der er tale om fire ret forskellige øl, der er lagret på forskellige fade. Som noget ganske nyt for Amager Bryghus, er øllet tappet på 75 cl flasker. De store champagneflasker er afsluttet med kulørt voks, og skiller sig dermed markant ud fra standard-øllet.

Amager Bryghus Tiburcio Vasquez

Det er flotte og attraktive flasker, og tak for det! Jeg falder ikke for attraktiv indpakning i sig selv, men jeg kan godt lide at gode øl kommer på flotte flasker. Og når det er fadlagret øl fra Amager forventer jeg mig altid noget godt. Tiburcio Vasquez er en Foreign Extra Stout på 9,9%, der er lagret på Jack Daniels-fade. Foreign Extra Stout var oprindelig de øl der blev brygget til de tropiske markeder, eksempelvis Guinness til Afrikanske markeder eller Caribien. Typisk en sødere stout, og gerne på en 6-8%.

Tiburcio Vasquez er altså rigeligt stærk, men den smager faktisk lidt som om grundøllen er en Export Stout. Den er sødlig med chokolade og tørret frugt som dominerende smagsnoter. Der er en del lakridsnoter, men ikke karamel og brun farin, som i caribiske stouts eller Sri Lankas Lion Stout. I sidste ende, så er grundøllen dog kun halvdelen af denne øls karakter: der er nemlig rigtig meget bourbon.

Amager Bryghus American Outlaws fadlagerede øl på champagneflaske

I duften er der masser af bourbon-karakter: vanilje, kokos og egetræ. I smagen er der endnu mere. Ud over bourbon-noterne er der også et tydeligt præg af alkohol – næsten lidt for meget. Og i afslutningen og efterbitterheden spiller garvesyre fra egetræet også en stor rolle.

Er den værd at drikke nu? Ja, helt bestemt, det er en intens og lækker øl. Men skal den drikkes nu eller falder den måske mere til ro efter et år eller to i kælderen? Det vides jo aldrig. Nu skal jeg lige have smagt de andre tre, men jeg vil bestemt ikke afvise at jeg ender med at købe en flaske mere af denne her.

Amager Bryghus Tiburcio Vasuez fadlagret stout

One Reply to “Amager Bryghus Tiburcio Vasquez – American Outlaws”

Leave a Reply