Amager Bryghus Starry Eyes

Amager Starry Eyes er en baltisk porter der er lagret med cedertræ, og den er brygget til To Øl Beer Club. Det er intet mindre end et mesterværk. Det skal måske lige siges at jeg elsker den krydrede smag af cedertræ i øl. Jeg kunne forestille mig at det er en smag man enten elsker eller hader, da den er meget markant. Jeg kan lide at dufte til cedertræ i rå form, og jeg har også smagt det i lys øl, men allerbedst når det bruges i en velbrygget sort øl.

Amager Bryghus Starry Eyes

Amager har brygget en sødlig baltisk (altså undergæret) porter på 9% der er diskret humlet med Columbus og HBC 472. Columbus er velkendt som en perfekt humle til sorte øl. Det var også den bedste humle til sort IPA dengang det var på mode. HBC 472 er en ny type som endnu ikke er helt færdigtestet og navngivet, men det er en fætter til Sabro, og kan også have noter af kokos. Jeg stødte dog ikke på kokos-noter her.

Amager Bryghus Starry Eyes Baltic Porter Infused with Cedar

Amager Starry Eyes

I glasset fremstår Amager Starry Eyes som mørkebrun eller næsten sort, og med et flot og holdbart lysebrugt skum. Den dufter krydret og nærmest parfumeret. Cedertræets karakter er harpiks, blandet med mynte og nærmest også lakrids,. Det lægger sig smukt oven på porterens lakrids og chokolade. Det er meget elegant og bliver ramt lige på kornet i denne øl.

Da jeg købte Amager Double Black Mash for en lille måned siden smed jeg diverse nyheder med i kurven. Der var ingen særlig forventninger til Amager Starry Eyes, men når jeg først er i gang på en webshop plejer jeg at støvsuge for Amager som jeg ikke har smagt før. Da jeg så smagte på øllet fredag aften blev jeg så forelsket at jeg straks lagde en ny ordre med flere af dem. Den kommer med en varm anbefaling herfra.

Leave a Reply