Amager Bryghus på Borefts Beer Festival

Vi fortsætter serien af bryggerier på Borefts Beer Festival med Amager Bryghus. Herfra var der en fin blanding af gamle kendinge og nye øl, da fire af Sinners serien optrådte sammen med tre nye øl og en enkelt brygget særligt til festivalen.

Amager Bryghus på Borefts Beer Festival 2013For at tage denne sidste først, så var Honey Quad festivalens bedste honningøl. Alle de deltagende bryggerier var blevet stillet til opgave at brygge en såkaldt braggot, der traditionelt er halvt øl, halv mjød. I Amagers fortolkning var det blevet en belgisk quadrupel med masser af honning.

Det var en kastanjefarvet øl med dels en traditionel belgisk duft af tørret frugt og krydderier, men også tydelige noter af bivoks og honning, og antydning af noget træ. Den var meget sød, mere end den burde, med masser af frugt og honning i smagen. Langt fra Amagers bedste øl, og langt fra de bedste quadrupler, men som sagt festivalens bedste i kategorien – jeg kan bare ikke rigtig med øl der indeholder for store mængder honning.

Af nye øl var de to amerikanske samerbejdsbryg fra tiden omkring Copenhagen Beer C elebration, nemlig Arctic Sunstone brygget sammen med Three Floyds, og Xiquic brygget sammen med Cigar City. Begge fås i almindelig handel i Danmark. Arctic Sunstone er en 6% pale ale i verdensklasse:  uden de store dikkedarer, bare ualmindeligt velkomponeret. Xiquic er nogenlunde det modsatte, nemlig en skarp 9% imperial stout der er mere end rigeligt krydret med peber og cedertræs-lagring. Specielt træet er så dominerende at stouten helt forsvinder i baggrunden, og bare 10cl smagsprøve var hård at komme igennem. En unik oplevelse, men noget jeg har behov for at købe stort ind af.

Der var også en Hr. Frederiksen lagret på Niepoort-fade, en lagring som ikke havde gjort voldsomt meget forskel på den allerede fremragende imperial stout. Pilsneren Greed, pale alen Sloth og IPAen Envy stod for festivalens mere let-tilgængelige (og allerede kendte) indslag, mens Pride tilbød endnu mere dejlig imperial stout.

Leave a Reply