Amager Bryghus Maraton: King of Kentucky

Amager Bryghus King of Kentucky Bourbon Barrel Aged Imperial StoutMed King of Kentucky tager Amager Bryghus hul på en helt ny æra. Der er nemlig tale om en imperial stout der er udviklet unikt med henblik på at skulle bruges til fadlagring. Amager er normalt kendt for tørre og rå imperial stouts med rigeligt humle. Flagskibet Hr. Frederiksen er et perfekt eksempel. Humlen og bitterheden spiller bare ikke rigtigt sammen med fadlagring, som går ud på at skabe en blid og venlig øl, og derfor har Hr. Frederiksen hele tiden været mindst lige så god i sin rene form.

King of Kentucky er brygget som en blid og venlig imperial stout, en sødere og mindre bitter øl og det er noget der virker. I sin rå (og også fremragende) form hed den Lustfinger og var på markedet som fadøl i marts måned, men som fadlagret kommer den virkelig til sin ret. Etiketten til Amager Bryghus fadlagrede imperial stout King of KentuckyDen er naturligvis kulsort og har et tykt og holdbart lysebrunt skum. Næsen fyldes med lige dele chokolade og bourbon. Mørk chokolade og kakaopulver, med noter af lakrids og tørrede mørke frugter, mødes med fed egetræsduft af kokos og vanilje.

Smagen er sød og mild, og mundfylden fyldig, grænsende til det tyktflydende. Det er en ekstrem øl af bedste slags, men også en sød og behagelig dessertøl som de fleste vil kunne være med på.

Jeg skal næsten tænke tilbage på de glade dage da Mikkeller bryggede i køkkenet (og så lige Nørrebro SEVEN)for at kunne komme i tanker om en dansk imperial stout så velegnet til fadlagring. Trods den meget ros, så er King of Kentucky lige nu lidt kantet og rå, og mon ikke der er nødt til at ryge et par flasker i kælderen i håbet om at den bliver endnu bedre med årene?

Leave a Reply