Amager Bryghus Maraton: Danish Metal

Amager Bryghus Jester King Danish MetalDanish Metal er navnet på det fjerde samarbejdsbryg fra Amager Bryghus i 2014, brygget sammen med Jester King og baseret på texanernes Black Metal. Det er en 10% imperial stout af den aggressive og brændte slags. Bagsideetiketten fortæller at den er brygget dagen efter at der var afterparty på Copenhagen Beer Celebration, så der skal først og fremmest lyde massiv respekt for at den overhovedet er brygget!

Øllet er kulsort med et tæt lysebrunt skum. Duften er i den grad præget af hårdt ristet malt. Der er antydninger af chokolade og karamel, men også røg, trækul, aske og soya sauce, en meget typisk karakter i hårdt ristede imperial stouts. 

Etiket til Amager Bryghus Jester King Danish MetalSmagen er hårdt ristet og brændt. De samme noter af kul og aske går igen, med lidt røg, soya, og en antydning af sukkersødme. Alkoholen bemærkes ikke tydeligt, men er der i en fin, fyldig mundfylde. Som det nok er gættet falder Danish Metal ikke i min smag, og passende nok, så er jeg heller ikke fan af Jester Kings egen Black Metal.

Imperial stout er en omfattende familie af øl. Jeg holder specielt af to vidt forskellige slags i hver ende af spektret, de bløde og venlige dessertøl a la King of Kentucky, og så den aggressivt humlede type som Amagers egne sorte øl, men også perfektioneret af andre skandinaver som Mikkeller, To Øl og Nøgne Ø.

Til gengæld er imperial stout præget af store mængder ristet og brændt malt ikke efter min smag. Det kan lyde selvindlysende med beskrivende ord som soya og aske, men disse øl har også en stor fanskare, så det er bare min personlige smag den er gal med…

Leave a Reply