Amager-brygger vinder internationalt legat

“Pour it Forward” er et nyt legat/scholarship som gives til brygmesteruddannelsen på University of California i Davis. Legatet er oprettet til støtte for diversitet, lederskab og tværkulturel forståelse i ølverdenen. Mariana Schneider der er brygger på Amager Bryghus, har netop vundet det første legat af sin slags. Legatet, med en værdi på $16.000 giver hende en brygmesteruddannelse, som overbygning på al hendes eksisterende praktiske kunnen. Hun blev udvalgt til legatet blandt 31 ansøgere fra hele verden.

Mariana Schneider drikker dansk øl i Brasilien i 2014
Mariana Schneider drikker dansk øl i Brasilien i sommeren 2014

Mariana er fra Brasilien, så hun er på alle måder den atypiske brygger på et dansk mikrobryggeri, i en branche hvor de fleste er pæredanske (eller til nøds amerikanske eller tyske) mænd. I 2014 var hun i Danmark som gæst hos Amager Bryghus og jeg mødte hende på Ølfestivalen. Hen over sommeren det år skrev jeg en artikel om brasiliansk øl med hjælp fra hende, så vi har efterhånden kendt hinanden noget tid. Hun vendte tilbage til Danmark og fik trods statslige benspænd (som sendte hende til Sverige og Brewski) fast job på Amager Bryghus.

G.L.O.W

Det er med udgangspunkt på Amager hun har taget initiativ til netværket G.L.O.W. af kvinder i bryggeri-branchen. Global Ladies of Wort var et af de initiativer jeg fremhævede da jeg i december gav årets Beer Blog Award. Min kåring gav dog ikke andet end et virtuelt klap på skulderen til arbejdet med diversitet i branchen. Derfor er jeg naturligvis begejstret for at der nu er nogen der kan give Mariana og G.L.O.W. en mere kontant anerkendelse end mit blogindlæg. Det er så fortjent.

Global Ladies of Wort
G.L.O.W. (foto af Olle Thorup via Amager Bryghus)

Efter at have vundet legatet har Mariana fortalt at det var en velkommen nyhed efter et svært og hårdt år 2021. Hun glæder sig til en udfordring som ikke handler om at tackle forskelsbehandling og fordomme, men om at blive en dygtigere brygger – en brygger som så med tiden kan gøre endnu mere for at gøre ølbranchen mere åben og tryg for alle mennesker. Glen Fox, akademisk leder af UC Davis online brygmesteruddannelse fortæller at der var mange højt kvalificerede ansøgere til legatet, men det var ikke til at overse Marianas passion og kvalifikationer.

Endnu en gang. Stort tillykke til Mariana og til Amager Bryghus!

Leave a Reply