Abbaye des Rocs Speciale Noel – Øljulekalenderen

Abbaye Des Rocs Speciale Noel

Blandt de belgiske julebryg skiller Abbaye Des Rocs Speciale Noel sig positivt ud ved ikke at bruge krydderier, men bare godt belgisk bryghåndværk. Den belgiske gær giver øl fyldt med krydrede nuancer, så for mig er det overkill når man yderligere fylder koriander, kanel, nelliker og stjerneanis i julebryggen.

Abbaye Des Rocs Speciale Noel er i stedet en god gedigen øl på 9%, mørk og varmende og kompleks som kun de bedste belgiere. Der er krydrede nuancer, der er mørk sukker og karamel. Der er tørret frugt som rosiner og dadler, og også en antydning af solbær. Og så er der noter af dessertvin og varmende alkohol.

Jeg er ikke den største fan af bryggeriet, ikke mindst fordi jeg flere gange har oplevet at bundfald flød rundt i glasset som store ulækre flager, selv når der var skænket meget forsigtigt. Men de har altså styr på deres mørke stærke øl. Der er også en Brune på 9% som er dagligt sortiment, og en Grand Cru på 9,5% som er luksusudgaven. Uanset hvilken af de tre man lige får fat på, så vil de være fuldstændigt velkvalificerede til den danske julemiddag, eller som nyde-øl en hvlken som helst mørk aften.

 

Leave a Reply